2FitHorses CHIO Zuid Holland Cup voor de Biesboschruiters

CHIO
ADB chio 2024 zuidholland cup 2fithorses prijsuitreiking 5026
Foto: Anouk den Breejen

Op de slotdag van het CHIO Rotterdam stond ook de finale van de 2FitHorses Zuid Holland Cup op het programma. De top drie bleef hetzelfde als die van de halve finale die vrijdag jl. gereden werd. De Biesboschruiters onder leiding van Janine van Twist werden eerste met 211.404 punten. Tweede werden de Hoeve Westland ruiters onder leiding van Patrick van der Meer met 207.403 punten en de derde plaats was voor RV Oud Beijerland met coach Tim Coomans met 201.629 punten.

Individueel was de eerste plaats voor Mara de Vries en Olympevanck PP met maar liefst 73.333%. Tweede werd Kimberley Luijten met Nadesha met 69.833% en de derde prijs was voor Melanie Woutersen. Melanie reed Mi Morena en scoorde 69.571%.

We spraken de individuele winnares Mara de Vries die voor de derde keer op rij de individuele hoogste score behaalde. Mara: “Klopt! In 2022 was dat met Mellevanck PP, vorig jaar met James en nu dus met Olympevanck. Ik ben bezig aan een traditie die ik ga proberen vol te houden. Ik ben heel tevreden over mijn proef. Het liep gewoon. Als ik heel kritisch moet zijn werd ik in de laatste uitgestrekte draf iets overmoedig en kreeg ik een taktfout en het achterwaarts had iets mooier gemogen, maar verder was het echt een mooie, sympathieke proef.

Over mijn paard, Olympevanck PP, ze is een merrie uit 2019 en bij ons geboren. Sinds twee maanden heb ik haar overgenomen van Mariëlle Spierings die voor ons rijdt. Ik heb al veel paarden uit deze lijn onder het zadel gehad en ze hebben allemaal dat zelfde werkwillige karakter. Ze gaan er altijd voor. Ik heb genoten vandaag en mijn paard duidelijk ook. We hebben naast in de ring ook op de schitterende bospaden gereden en dat vond ze super leuk.”

  • Deel dit artikel