25-05-2011, Rob Ehrens vol vertrouwen naar CSIO Rome

De bondscoach van de springruiters Rob Ehrens vertrekt woensdag vol vertrouwen naar het CSIO van Rome...

ERMELO (KNHS) - De bondscoach van de springruiters Rob Ehrens vertrekt woensdag vol vertrouwen naar het CSIO van Rome, dat in de wonderschone springpiste Piazza di Siena in de tuin van het Romeinse stadskasteel de villa Borghese komend weekeinde wordt verreden. "Vrijdag staat de FEI Nations Cup wedstrijd - de tweede in de rij - op het programma en ik heb regerend Nederlands kampioen Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon, Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans, Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze of Regina Z en Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN in het team. In mijn ogen momenteel het sterkst mogelijke team dat Nederland in de springsport op de been kan brengen", aldus Ehrens.

Dubbeldam, Schröder en Smolders kwamen eind april met hun paarden in actie tijdens de wereldbekerfinale in Leipzig, terwijl Van der Vleuten al in het Franse La Baule deel uitmaakte van het Oranje kwartet. "Als we kijken naar de prestaties van Dubbeldam en BMC Van Grunsven Simon dan zien we dat zij in Gothenburg, Parijs, Vigo, Doha en Den Bosch uitsluitend top tien klasseringen hebben gerealiseerd, en passant ook nog even de Nederlandse titel opeisten en de wereldbeker finale als derde afsloten. In deze wereldbeker finale legde Gerco Schröder samen met Eurocommerce New Orleans beslag op de zesde plek, na ook in Doha, Dortmund en Den Bosch top tien klasseringen te hebben gerealiseerd. Zij vormden in 2010 het koppel dat in Mierlo de Nederlandse titel opeiste.

In Basel, Hardelot, Zürich en Parijs waren in de 1.50 m. rubrieken Harrie Smolders en Regina Z zeer succesvol, en dan te bedenken dat dit paard begin vorig jaar nog 1.40 m. rubrieken liep. Exquis Walnut de Muze is dit jaar nog niet veel ingezet, maar de merrie is zeer ervaren en we houden haar achter de hand. In Rome neem ik pas de beslissing voor wie van deze twee paarden ik ga kiezen", aldus Ehrens.

Voor Eric van der Vleuten en VDL Groep Utascha SFN waren er dit jaar top tien klasseringen in de Grote Prijzen van Amsterdam, Den Bosch, Braunschweig en Parijs. "Ik realiseer me dat, net als in het bankwezen, resultaten die behaald zijn in het verleden geen garantie vormen voor de toekomst, maar kijkend naar dat nabije verleden mag ik toch zelfvertrouwen hebben", aldus Ehrens.

Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten gaat mee als reserve met de KWPN goedgekeurde hengst Verdi.

WebRobEhrens

(CHIO Rotterdam) Rob Ehrens, bondscoach Nederlands Springteam CHIO Rotterdam 2010

  • Deel dit artikel