24-05-2011, Van Straaten en Bekhuis winnen KNHS-Roelofsen Raalte Trophy Etten-Leur

Op het mooie wedstrijdterrein van Jumping Etten-Leur werd zondag 22 mei de competitiewedstrijd...

ETTEN-LEUR (KNHS) Op het mooie wedstrijdterrein van Jumping Etten-Leur werd zondag 22 mei de competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy verreden. Josta van Straaten presteerde opnieuw goed met haar pony Fury (v. Sulaatiks Fireball) en won de lichte tour. De zware tour kwam op naam van Amke Bekhuis. Met Temptation wist zij als enige combinatie foutloos te blijven.

In de lichte tour kwamen 23 deelnemers aan start. Het parcours was selectief en slechts vier combinaties wisten foutloos te blijven in het klassieke parcours. Winnares Josta van Straaten hield ook in de barrage de lei schoon. De combinatie zette een tijd neer van 44,62 seconden. Op de tweede plek eindigde Willem John van de Mheen. Met Don Juan (v. N.Eingetragen) legde hij een foutloze barragerit in een tijd van 48,70 seconden af. Megan Laseur was erg snel met haar tijd van 41,34 seconden, maar zij liet met Bella Donna (v. onbekend) twee springfouten noteren. Laseur houdt hiermee wel de leiding in de tussenstand. Met 57 competitiepunten blijft zij voor Josta van Straaten die na haar overwinning op 53 competitiepunten staat.

Amke Bekhuis wist in de zware tour als enige het klassieke parcours zonder fouten af te leggen, wat haar de winst opleverde. Enige vierfouter was Vronie van de Rijt met Fostyman van het Trichelhof (v. Kantjes Korporaal). Lisanne Roesink eindigde op de derde plaats met Matchello (v. Mentos). In de tussenstand houdt Emmelie Melssen met Kleber Du Hardrais (v.Kalem) de leiding vast met 50 punten. Leontine Bruin, die in Etten-Leur de vierde plaats bemachtigde, staat met 46 competitiepunten tweede in de tussenstand.

Tijdens de competitiewedstrijden van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy kunnen de deelnemers punten verzamelen. Om in aanmerking te komen voor de finale moet de combinatie deelnemen aan minimaal vijf competitiewedstrijden, hierbij worden de behaalde punten van de beste drie competitiewedstrijden meegenomen naar de finale tijdens het CHIO in Rotterdam. De beste 14 gekwalificeerde combinaties in beide klassen mogen deelnemen aan de finale op zaterdag 27 augustus 2011. De winnaars van de eindstand van de competitie krijgen als ereprijs een uniek trainingsarrangement aangeboden op Stal Roelofsen in Raalte. De laatste competitiewedstrijd wordt verreden tijdens CH Haarlemmermeer in Hoofddorp op zaterdag 18 juni.

Tussenstand KNHS-Roelofsen Raalte Trophy Lichte Tour - na Etten-Leur

1

Megan Laseur

Bella Donna

Soest

57

2

Josta van Straaten

Fury

Den Ham

53

3

Teddy van de Rijt

Kosmo van Orchid's

Nuenen

48

3

Willem John van de Mheen

Don Juan

Hoevelaken

48

5

Kaylee Bloem

Orchid's Chymara

Didam

38

5

Eva Ruiter

Jem's Don Pedro

Wierden

36

7

Sherin Hogenkamp

Kamaro van Orchid's

Doetinchem

35

8

Ken Willemsen

Smart Girl

Nijverdal

34

8

Dominique Langens

Tick Tock Two Tone

Nuland

32

10

Emmelie Melssen

Tequila Sunrise

Zwaag

28


Tussenstand KNHS-Roelofsen Raalte Trophy Zware Tour na Etten-Leur

1

Emmelie Melssen

Kleber du Hardrais

Zwaag

50

2

Leontine Bruin

Scapa

Wilp gld

46

3

Megan Laseur

Ensilla

Soest

44

4

Vronie van de Rijt

Fostymana vh Trichelhof

Nuenen

42

5

Ken Willemsen

Troublemaker

Nijverdal

39

5

Amke Bekhuis

Temptation

Langeveen

38

5

Lisanne Roesink

Matchello

Denekamp

37

8

Kelly Jochems

Dark Spirit

Achtmaal

34

9

Teddy van de Rijt

Erbee's Pico

Nuenen

33

10

Kelly Jochems

Spirit

Achtmaal

32


  • Deel dit artikel