11 TTC Zuid-Holland talenten in Rabo Talentenplan

DSC07825

Gisteren hoorden TTC Zuid-Holland dressuurtalenten Milou Dees, Milou Arensman, Eveline Dees, Paulette Kral, Kim Noordijk, Nicole van Niedek, Romee van Paassen en Jeroen Hamelink en TTC Zuid-Holland springtalenten Luca Schuller, Nick Brussee en Anne van der Eijk dat ze geselecteerd zijn voor het Rabo Talentenplan. Daarmee zijn maar liefst 11 van de TTC-talenten opgenomen in het opleidingsprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen en eventing ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter.

“We zijn ongelooflijk trots dat de inspanningen, die wij als TTC Zuid-Holland met de steun van Rotterdam Topsport en KNHS hebben geleverd, voor maar liefst 11 van onze 30 talenten betekenen dat ze in aanmerking komen voor het Rabo Talentenplan,” aldus Barbara Koot, trainster & initiatiefneemster van het het TTC Zuid-Holland. “Dit talentenplan is tot ver over de grenzen bekend en geprezen en gaat onze talenten nog intensiever begeleiden bij hun topsportcarriere.”

Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Het Rabo Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Belofte. Instromen in het Rabo Talentenplan is op alle niveaus mogelijk.

Milou Dees, Milou Arensman, Eveline Dees, Paulette Kral, Luca Schuller, Nick Brussee en Anne van der Eijk zijn tijdens de Rabo Talentendagen geselecteerd voor opname in het Rabo Talentenplan en behoren tot de categorie Beloften.

Door vooraf vastgestelde resultaten te behalen tijdens wedstrijden voor kadervorming, zijn Kim Noordijk, Nicole van Niedek, Romee van Paassen en Jeroen Hamelink geselecteerd voor het A- of B-kader van de pony’s (12-16 jaar), junioren (14-18 jaar) of young riders (16-21 jaar). Zij behoren tot de categorie Nationale Talenten.

De kaderleden young riders behoren tot de categorie Internationale Talenten, evenals de leden van het Rabo Talententeam.

  • Deel dit artikel