11-05-2011, Belle de Bruin, Laurens van Lieren & Harry Scholte nieuw in bestuur CHIO Rotterdam

Harry Scholte en Belle de Bruin zijn inmiddels toegetreden tot het bestuur van het CHIO Rotterdam...

Jan Peter Balkenende en Coert Beerman versterken Raad van Advies

Rotterdam, 10mei 2011 Harry Scholte en Belle de Bruin zijn inmiddels toegetreden tot het bestuur van het CHIO Rotterdam. Direct na het FEI EK Dressuur 2011 zal ook Laurens van Lieren deel uitmaken van het CHIO-bestuur en hij zal de taak van Directeur Sportief Dressuur overnemen van Tineke Bartels. Per heden hebben Jan Peter Balkenende en Coert Beerman zitting genomen in de Raad van Advies van het CHIO Rotterdam.

Het is een waar genoegen om onze plannen voor de toekomst met maar liefst vijf nieuwe autoriteiten als het gaat om bestuurlijke ervaring en specialistische kennis verder te mogen ontwikkelen en uitvoeren, zegt Frans Lavooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. Ik heb onze ambities nooit onder stoelen of banken geschoven, maar met deze expertise in bestuur en Raad van Advies geloof ik er beslist in dat we het CHIO nog verder kunnen uitbouwen.

Belle de Bruin, in het dagelijks leven directeur bij investeringsmaatschappij Indofin Group, was als kind al elk jaar te vinden op het CHIO Rotterdam. De afgelopen jaren werd die betrokkenheid alleen maar groter doordat Indofin als Legacy partner actief heeft bijgedragen aan de nieuwe koers van het CHIO. Het is fantastisch dat ik nu echt kan meewerken aan de ontwikkeling van dit unieke Rotterdamse evenement, zegt Belle de Bruin.

Harry Scholte brengt veel kennis en ervaring over communicatie in de breedste zin des woords binnen het CHIO bestuur. Als directeur van de Sterk Werk Communicatie Groep werkt hij graag aan de verdere positionering van het 63 jaar oude evenement. Het is een prachtig evenement dat bij sporters, paardensportliefhebbers, ondernemers en Rotterdammers geliefd is. Dat moeten we met grote zorg blijven positioneren en bewaken, aldus Harry Scholte.

Dressuurruiter Laurens van Lieren zal na het FEI EK Dressuur 2011 officieel zijn entree in het CHIO bestuur maken. Hij zal de taak van Tineke Bartels overnemen, die in de afgelopen jaren de dressuur bij het CHIO Rotterdam op het allerhoogste niveau heeft gebracht. Ik ga de komende maanden nauwlettend volgen hoe Tineke het aanpakt, zegt Laurens van Lieren. Als sporter weet ik heel goed wat er van een evenement zoals het CHIO Rotterdam verwacht wordt, maar ik benut graag nog even de kans om iets mee te pikken van de enorme ervaring van Tineke. Van Lieren is er trots op dat hem is gevraagd mee te werken aan de toekomst van het CHIO Rotterdam. Het is nu al een fantastisch evenement, ik werk graag mee om het nog mooier te maken.

Behalve de nieuwkomers binnen het bestuur zijn er bovendien twee belangrijke nieuwe leden van de Raad van Advies. Oud-minister president Jan Peter Balkenende en Rabobank Rotterdam bestuursvoorzitter Coert Beerman zullen als lid van de Raad van Advies van het CHIO Rotterdam, het bestuur adviseren over het beleid voor de komende jaren.

Bericht_laurensvanlieren

  • Deel dit artikel