10 Zuid-Hollandse verenigingen starten tijdens EK in CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur

Jessica Buying rijdt monsterscore voor RV Oud-Beijerland in Z2 met W. Esther de Jeu

Rotterdam, 13 juni 2011 – Tien Zuid-Hollandse verenigingen hebben dit weekend een startplaats verdiend voor de halve finale van de CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur op woensdag 17 en donderdag 18 augsutus 2011. RV Oud-Beijerland gaat daarbij met een voorsprong van ruim 14% aan de leiding. Individueel was de hoogste score dit weekend voor Jessica Buying (Rotterdam) die voor RV Oud-Beijerland de 8 jarige merrie W. Esther de Jeu (Rousseau x Jazz) voor het eerst uitbracht en meteen een monsterscore van 74.71% noteerde. “Wij zijn pas heel kort een combinatie en ik hoop dat ik dit paard nog een tijdje mag blijven rijden, ze heeft een super wedstrijdmentaliteit. Het lijkt me bovendien geweldig om te rijden in de zo’n ambiance,” aldus een gelukkige Jessica Buying die straks op het EK dressuur letterlijk een thuiswedstrijd mag rijden.

Naast RV Oud-Beijerland mogen LR de Hoeve Westland Ruiters (Naaldwijk), RPC Rockanje, RV De Putsche Ruiters (Zuidland), PSV De Waddesteijnruiters (Asperen), RV Bernisse (Oudenhoorn), RV Beyaert (Alblasserdam), De Jockey Club (Rotterdam), RV De Prins (Delft) en LR & PC Dubbeldam e.o. (Dordrecht) starten in de halve finale. Het enthousiasme bij de halve finalisten is dit jaar extra groot omdat de halve finale en de finale plaatsvinden in het hoofdstadion tijdens het FEI EK Dressuur. Op woensdag en donderdag is de Zuid-Holland Cup aansluitend op de Grand Prix en landenwedstrijd en de finale op zondag vindt vlak voor de Grand Prix Kür op Muziek plaats.

De M1 rubriek werd gewonnen door Karin van der Werff met Zsa Zsa Touch met 68%. Zij startte voor RV de Prinsenhofruiters maar helaas was de totaalscore van dat team onvoldoende voor een plek in de halve finale. De M2 klasse werd overtuigend gewonnen door Gerdine Maree en TC Athene met een score van 71.67%. Deze combinatie startte voor RV Oud-Beijerland. Marije de Lange reed Apache voor RV De Putsche Ruiters met 66.76% naar een overwinning in de Z1-klasse.
De heer Boomaars jureerde beide dagen de Z-combinaties en de heer Groen heeft alle M-proeven beoordeeld. Met het FEI EK Dressuur als strijdperk voor de halve finale en de finale waren zij van mening dat alleen de allerbeste combinaties mochten overblijven. Voor Boomaars stak Jessica Buying met W. Esther de Jeu ver uit boven de rest: “Een geweldig paard gereden door een goede amazone. Echt genieten! Het paard heeft veel kwaliteit in de beweging en een goede zelfhouding.” De heer Groen was bijzonder lovend over de M-combinatie van RV Oud-Beijerland, Gerdine Maree met TC Athene. “Het paard liep fijn over de rug en werd professioneel voorgesteld, “ aldus Groen. Naast zijn lof voor de winnaars van de rubrieken maakte de heer Groen een compliment aan één van de overige deelnemers, Kevin van Cappellen. Hij reed voor RV Centaur met Ultra Light een score van 63.33% in de M1. “Misschien niet de allerhoogste score van dit weekend, maar toch heb ik genoten van de diervriendelijke wijze waarop Kevin Ultra Light rijtechnisch heel correct heeft gepresenteerd.”

  • Deel dit artikel