1.000.000 druppels

Partner van het CHIO , Asito is initiatiefnemer van een bijzonder project, 1.000.000 druppels. Het project 1.000.000 druppels stelt zich tot doel om voor eind 2012 een miljoen mensen een stukje duurzamer te maken. Iedereen die zich bij het platform aansluit ontvangt elke week duurzame tips.

Scheid je je afval? Doe je het licht uit als je de kamer verlaat? Laat je de kraan niet nodeloos aanstaan? De meeste mensen doen dit al. Het laat zien dat je bewust bezig bent met de omgeving. Het project 1.000.000 druppels geeft meer duurzame tips. Duurzame tips die misschien wat minder voor de hand liggen, de zogenaamde Druppel van de Week. Dit zijn vaak duurzame tips die ook nog geld opleveren. Bijvoorbeeld neem je brood mee in een lunchtrommel in plaats van in een plastic zakje. Haal de oplader uit het stopcontact als je telefoon is opgeladen. Neem altijd een tas mee als je gaat winkelen.Elke persoon die zich bewust is van zijn omgeving en zijn verantwoordelijkheid daarin neemt, draagt bij aan een meer duurzame maatschappij. Eén persoon is echter de spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat. Een miljoen druppels maken het verschil. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tijdens het 63ste CHIO Rotterdam zijn straks overal QR-codes te vinden, dat zijn speciale barcodes die met een smartphone uit te lezen zijn. Die QR codes brengen de bezoekers van het CHIO op een moderne, interactieve manier in contact met 1.000.000 druppels. Een uitstekend initiatief! TIP: download de SCAN APP op je Smartphone en maak een scan van de OR code...dan kun je zien dat het werkt !

  • Deel dit artikel