Thema avond: Uw wedstrijdorganisatie klaar voor de toekomst

KNHS ZH bestuurders20

Ruim 60 bestuurders van rijverenigingen woonden gisterenavond in de Grandstand de thema avond voor regionale bestuurders bij gorganiseerd door de stichting Hippische Alliantie Rotterdam en de KNHS. Het thema van de avond was “Uw wedstrijdorganisatie klaar voor de toekomst”.
In een interactief, inhoudelijk en praktijkgericht programma stonden kennis maken, kennis uitwisselen en samenwerking tussen de KNHS Verenigingen en de KNHS centraal.

Breedtesport Directeur Anton Binnenmars van de KNHS presenteerde de resultaten van een recent onderzoek in opdracht van de KNHS naar de karakteristieken van de paardensporter in Nederland. Dat onderzoek leverde vele interessante uitkomsten op. Immers zo’n 330.000 mensen in Nederland rijden tenminste 1x per maand op een paard en anders dan bij welke sport dan ook…. De paardensport wordt door mensen van elke leeftijd bedreven, van jong tot heel oud!

Daarna was het woord aan Gerard Arkema voorzitter van CH Marum, een zeer succesvol regionaal concours dat al 28 jaar in het Groningse Marum wordt georganiseerd. Hij deelde zeer praktische informatie over de organisatie van het evenement en het hoe en wat in geval van calamiteiten.

Met dat onderwerp, het hoe, wat, waarom bij calamiteiten gingen de aanwezigen vervolgens aan de slag in groepjes. Hoe kun je vooraf zaken regelen, wie heeft welke verantwoordelijkheden, hoe ga je om met social media in geval van calimiteiten, etc. Tal van onderwerpen werden eerst binnen het werkgroepje besproken en daarna werden al deze uitkomsten gedeeld met alle aanwezigen.

Geïnspireerd door alle informatie en voorzien van een handige Verenigingsbox keerden de aanwezigen na een drankje en een hapje huiswaarts. De reacties van de aanwezigen waren positief: “Het was een nuttige avond. Zeker enkele punten van aandacht goed initiatief.”

  • Share this article