Nederland wint FEI Nations Cup dressuur

Dutch winners Vidauban

In de openingswedstrijd van het buitenseizoen voor de dressuursport stond in het zuid-Franse Vidauban de eerste wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup voor dressuurruiters op het programma. Bondscoach Wim Ernes herhaalde het huzarenstukje van vorig jaar, toen het Nederlands team in Vidauban ook al deze wedstrijd winnend wist af te sluiten.Nederland kwam aan de start met Laurens van Lieren met Ulysse la Haya (v. Gribaldi), Tommie Visser met Vingino (v. Polansky) en Rabo Talententeamlid Diederik van Silfhout met de KWPN goedgekeurde hengst Arlando (v. Paddox).

"Laurens van Lieren ging als eerste van het trio van start en had als opdracht om risico-mijdend te rijden. Met drie ruiters was er geen weg te strepen resultaat en Laurens heeft zich top aan de opdracht gehouden. Het was een safe rit, die daardoor misschien net iets meer voorwaarts had mogen zijn", aldus Ernes, over de rit die Van Lieren als derde deed eindigen.

Tommie Visser ging met Vingino zeer voortvarend van start en reed een heel goede proef. "De changementen waren heel mooi. De pirouettes waren misschien iets groot, maar Vingino bleef mooi in het ritme. In de laatste piaffe had een fractie meer stabiliteit getoond mogen worden", aldus Ernes. Door de goede rit van Visser eindigde hij in het individuele klassement als tweede, net voor van Lieren maar achter de individueel rijdende Italiaans Valentina Truppa met Fixdesign Eremo del Castegno.

Diederik van Silfhout moest als laatste ruiter van het Oranje trio rijden en Ernes was lovend. "Arlando wordt dit jaar negen en je ziet hem iedere wedstrijd progressie boeken. In de piaffe en passage toont de hengst erg veel expressie, maar in de details en in de afwerking kan het nog net iets mooier".

De volgende wedstrijd in deze 6 wedstrijden tellende reeks is tijdens het CHIO Rotterdam (CDIO5*), van 18 t/m 22 juni.

Uitslag FEI Nations Cup CDIO3* Grand Prix:

1) Nederland - 209.820
- Tommie Visser (Vijfhuizen) - Vingino (Polansky x Variant) - 70.460% (2e)
- Laurens van Lieren (Schore) - Ulysses la Haya (Gribaldi x Ulft) - 70.060% (3e)
- Diederik van Silfhout (Lunteren) - Arlando (Paddox x Mytens xx) - 69.300% (8e)
2) België - 204.880
3) Zweden - 204.520
4) Duitsland - 201.260
5) Frankrijk - 200.100
6) Rusland - 194.180

  • Share this article