Jasmien de Koeyer in A-kader Young Riders

De Koeyer cropped

Jasmien de Koeyer was vele jaren met TC Take it Easy een vaste waarde voor RV Oud-Beijerland bij de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup. In 2014 bereikte de combinatie de finale van de KNHS CHIO Cup Junioren. Jasmien de Koeyer maakte eind vorig jaar de overstap van de Junioren naar de Young Riders. Sinds november reed ze met TC Take it Easy drie kadervormingswedstrijden. En met succes. Na de internationale wedstrijd in Drachten vorige week is Jasmien opgenomen in het A-kader bij de Young Riders.

Het CDIY in Drachten was de eerste internationale wedstrijd die Jasmien de Koeyer (18) als Young Rider reed. Ze won de Kür op Muziek met TC Take it Easy (v.Florestan I) met een percentage van 74,21%. In de individuele proef op zaterdag werden ze derde met een score van 70,09 en de openingswedstrijd op vrijdag (de landenproef) wonnen ze met een score van 69,69 procent.

Nationaal behaalden Jasmien en TC Take it Easy hun A-kaderscores in Nieuw- en Sint Joosland en in Zevenaar.

De overwinningen in Drachten en de A-kader opname zijn een mooie aanvulling op het al imponerende palmares van het duo. In 2012 waren ze Hippiade kampioen in de klasse Z2. Een jaar later veroverden ze brons in het ZZ-Licht, werden tweede op het NK Junioren en kwamen met teamzilver terug van het EK Junioren. Vorig jaar pakten Jasmien en haar vosruin de titel op het NK in het ZZ-Zwaar.

  • Share this article