Wisselwerking tussen kunst en paardensport

FAS000314 SCT

Artihove werd onlangs Vriend van het CHIO Rotterdam. Met het lidmaatschap van de Vrienden van CHIO ziet Artihove verbanden tussen de paardensport en kunst. Een springlevend CHIO Rotterdam vormt inspiratie voor beeldend kunstenaar Corry Ammerlaan van Artihove om aan de paardensport gerelateerde sculpturen en awards te ontwerpen. Van het paard zelf tot aan de combinatie van springruiter en paard in actie. Artihove heeft in opdracht van paardenliefhebbers in binnen- en buitenland al diverse malen bijzondere sculpturen vervaardigd. Mede hierdoor is het initiatief ontstaan om toe te treden tot de Vrienden van CHIO Rotterdam.

Het CHIO Rotterdam laat Artihove in contact komen met het bedrijfsleven èn de particulieren die de ruitersport een warm hart toedragen. Naast de sportieve evenementen zoals de 69e editie van CHIO Rotterdam komende zomer, vormen de periodieke ontmoetingen met sponsoren en leden van de Vrienden van CHIO Rotterdam ideale momenten om op informele wijze elkaar te zien en te spreken. De recente bijeenkomst bij Keiretsu Europe B.V. was daar een goed voorbeeld van. Mede door de hartelijke ontvangst en kennismaking met algemeen directeur Jan de Mooij van CHIO Rotterdam en voorzitter Pieter Baan van Vrienden van CHIO voelde Ton Lindeman, als vertegenwoordiger van Artihove zich meteen thuis in het rijk geschakeerde gezelschap.

‘Creëren, geven en beleven’ zijn begrippen die Artihove nastreeft in haar bedrijfsfilosofie. Op het landgoed Artihove / Vidaa in Bergschenhoek krijgt dit gestalte door middel van de zichtbare kunst in de showroom. In het op het landgoed aanwezige restaurant Vidaa met haar terrassen is het bovendien goed toeven om culinair te ontspannen.

  • Share this article