Winst Van Lierop en Houtvast in laatste kwalificatiewedstrijd KNHS-CHIO Rotterdam Cup

Tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup voor Junioren en Young Riders in Bergen op Zoom werd zowel letterlijk als figuurlijk een warme strijd gestreden. Bij de junioren was de regerend Europees ponykampioene Kür Dana van Lierop opnieuw de beste. Bij de Young Riders greep Danielle Houtvast met Rambo een afgetekende winst.

In de Junioren-rubriek stak Dana van Lierop met DJ Tiësto met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Jury-voorzitter Nico Verwer zei: “De proef was een mooi geheel van zowel de juiste verzamelingsmomenten als verruimingen. Het geheel was zeer ritmisch en de afwerking van de onderdelen is echt een kwaliteit van de aamzone!” Jurylid Vera Lindemann voegde daar aan toe dat de allerhoogste punten deze keer zelfs nog waren uitgebleven: “Het tekent de deskundigheid van de amazone dat ze geen echte risico’s nam in bijvoorbeeld de overgangen, omdat de bodem erg zwaar was. Een rijkunstige kwaliteit.”

Tweede bij de Junioren werd Stephanie Verkooijen met de schimmel Talent. De VWO-leerlinge, die midden in haar eindexamen zit, had een extra prijs voor haar doorzettingsvermogen kunnen krijgen, Talent is geen gemakkelijke! “Hij kan erg snel heet worden en dan kan ik er niet aan blijven rijden”, verklaart Stephanie, “maar deze keer met die warme temperaturen lukte het wel. Ik ben superblij!” Een nieuwe ster bij de Junioren, Jasmien de Koeyer werd derde.

Bij de Young Riders zette Danielle Houtvast met Rambo haar uitstekende vorm van een week tevoren van Moorsele door. De leerlinge van Leida Collins-Strijk startte als laatste van de favorieten en greep de winst. “Een echte ‘happy athlete’, dit paard met deze amazone”, prezen juryleden Jacques van der Harst en Peter Bonhof. Rambo krijgt van zijn amazone ook echt de kans om het goed te doen, de vanzelfsprekendheid straalt er vanaf. Nederlands kampioene Angela Krooswijk werd met Flash tweede en met KWPN-hengst BMC Roman Nature derde. “Angela Krooswijk blinkt uit in haar nauwkeurigheid in haar proeven. Voor haar schouderbinnenwaarts kon ik negens kwijt”, complimenteerde Jacques van der Harst. Debora Pijpers reed met Besterly’s Now I’m Here een correcte en foutloze proef die goed was voor plaats vier.

Het mooie concours hippique in Bergen op Zoom in park ‘Kijk in de Pot’ ontving de jeugdige dressuurruiters voor hun laatste kwalificatiewedstrijd erg gastvrij toen de geplande wedstrijd in Ermelo van 19 mei werd gecanceld, dit vanwege het samenvallen met het internationale jeugdconcours in het Belgische Moorsele. Nu wacht de jeugd het NK Dressuur in Hoofddorp en daarna voor de twaalf besten van de zes kwalificatiewedstrijden de finale van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup op 20 juni tijdens het CHIO Rotterdam.


Uitslag Junioren:
1. Dana van Lierop (Helmond) – DJ Tiësto – 73,47%
2. Stefanie Verkooijen (Chaam) – Talent – 67,07%
3. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) – TC Take it Easy – 65,99%
4. Amy van Dijk (Galder-Ulvenhout) – Zoerava – 65,63%
5. Michelle de Jonge (Groningen) – Pay Bas NL – 64,50%
6. Stefanie Verkooijen – Anais – 64,46%

Uitslag Young Riders:
1. Danielle Houtvast (Puth) – Rambo – 73,51%
2. Angela Krooswijk (Prinsenbeek) – Flash – 70-,31%
3. Angela Krooswijk – BMC Roman Nature – 68,95%
4. Debora Pijpers (Abcoude) – Besterly’s Now I’m here – 66,97%
5. Michelle van Lanen (Uden) – Urchin B – 66,45%
6. Kyra Klinkers (Echt) – Toronto – 66,32%

  • Share this article