Winnende primeur Nicole den Dulk en Bubbels

Rsz den dulk nicole 4

Gisteren begon de tweede cyclus van wedstrijden om de KNHS Para Dressuur Trophy met een wedstrijd in Genemuiden. De verrassing van de wedstrijd was Nicole den Dulk. Met haar nieuwe aanwinst Bubbles (v. Fidertanz) verdiende ze 75,43% en meteen de zege in de gecombineerde grade Ib/II.

Jurylid Harro Goudsmit vatte samen: “Er gebeurt enorm veel in de aangepaste sport, geweldig om te zien! Nu weer een overtuigende nieuwe combinatie met Nicole den Dulk en Bubbels. Ik kon een 9 kwijt voor het ruitergevoel. Alles liep zo vanzelfsprekend en gemakkelijk. Thea Vermunt en ik hebben genoten!”

“Bubbels geeft zoveel vertrouwen aan mij. Ik ben zo trots op hem dat hij dit zo snel oppakt!”, zei Nicole blij over haar Fidertanz-zoon die in Australië is geboren. En bondscoach Joyce Heuitink voegde toe: “Nicole en Bubbels waren gewoon onnavolgbaar. Wat een gemak, uitstraling en lichtvoetigheid! Het was een debuut met al een vanzelfsprekende glans.”

Met Wallace N.O.P. reed Nicole ook een mooie proef (73,79%), waarbij het tempo en activiteit nog iets meer konden overtuigen.

Estee Gerritsen reed met de 20-jarige hengst Exquis Onassis weer een stap voor negens. Voor een hogere score dan haar 71,29% zou de draf iets geslotener kunnen.

De hoogste dagscore van 76,43% was voor Frank Hosmar die met Alphaville N.O.P. in grade IV alleen maar hoogtepunten beleeft. Het geheel was net iets brutaler gereden dan tijdens het internationale concours in Genemuiden en alles lukte.

Lotte Krijnsen won met een lichtvoetig gaande Rosenstolz grade III (72,20%). Glasten Krapels reed Wisconti met veel flair, maar kan nog winst halen in vloeiender overgangen van de contragalop naar de draf (70,73%).

De KNHS Para Dressuur Trophy mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation wordt op 20 februari vervolgd in Overasselt en op 28 februari in Lonneker. Daarna staat op 11 maart de kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant op het programma.

Uitslagen:

Grade Ib/II
1. Nicole den Dulk, Bubbels (v.Fidertanz), 75,43%; 2. Nicole den Dulk, Wallace N.O.P. (v.Future) 73,79%; 3. Estée Gerritsen, Exquis Onassis (v.Juventus), 71,29%
Grade III
1. Lotte Krijnsen (Enschede), Rosenstolz (v.Rotspon), 72,20%; 2. Glasten Krapels, Wisconti (v.Wolkenstein II), 70.73%
Grade IV
1. Frank Hosmar, Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) 76,43%; 2. Marjolein van Kerckhoven, Lockefeer’s Sampras (v.Royal Diamond), 66,58%.
  • Share this article