Werken als een Paard opent nieuwe wereld voor Rotterdamse jeugd

DSC 1056 versie 2

Het educatieve programma ‘Werken als een Paard’ van de Hippische Alliantie Rotterdam waaraan vorige week 214 Rotterdamse schoolkinderen en hun docenten afgelopen week hebben deelgenomen was een groot succes. Leerlingen van OBS Pantarijn, OBS Bloemhof, CBS De Sleutel, PCB Oranjeschool, Zomerschool Zevenkamp, Zomerschool Wereld op Zuid, Melanchthon Mathenesse en Melanchthon Kralingen maakten op een speelse en educatieve manier kennis met de paardensport. Naast de activiteiten met de pony’s en paarden liet Marieke de Ruijter, docente van (S)Cool on Wheels èn speelster in het nationaal zitvolleybalteam, de kinderen tijdens de werkweek ervaren hoe het is om met een handicap te sporten en illustreerde aan de hand van haar eigen carrière in de sport de parallel met een maatschappelijke carrière.

“De gezichten van de kinderen spreken boekdelen, iedereen was blij en trots” aldus Jos Meester, docent aan Melanchthon Kralingen. “Dit is een wereld waar onze leerlingen niet snel mee in aanraking komen. Ze leren dat het heel bijzonder en mooi is om met dieren om te gaan en luisterden ademloos naar Marieke de Ruijter die hen op een heel open manier vertrouwd maakte met haar leven met een beperking. “

“Kunnen we niet zo’n paard op school kopen om op het schoolplein te knuffelen”, was een reactie van een van de leerlingen.

“Wij zijn blij dat de samenwerking met de Vakantieschool een succes was,” zegt Frans Lavooij, voorzitter van de Hippische Alliantie Rotterdam. “Wij danken onze partners de Gemeente Rotterdam, Fonds Gehandicaptensport met (S)Cool on Wheels, Rabobank Rotterdam, de partners binnen de Hippische Alliantie Rotterdam (de Rotterdamsche Manege, Rijvereniging de Hazelaar en het CHIO Rotterdam) en de vele vrijwilligers en diverse fondsen die het project financieel hebben ondersteund en hopen dat we er in de toekomst een vervolg aan kunnen geven.”

  • Share this article