Wensen van Rob Ehrens door FEI gehonoreerd

Winnares L Kraut 7499 Border Maker

ERMELO (KNHS) - Bondscoach Rob Ehrens heeft de FEI laten weten graag in de Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijden van start te gaan waarin het Oranje ruiter kwartet in het verleden zeer succesvol was. Ehrens doelde dan op de wedstrijden in het Zwitserse Sankt Gallen, het Duitse Aken en het Zweedse Falsterbö. Daarnaast is Ehrens verplicht om in de thuiswedstrijd van Oranje, het CHIO Rotterdam, van start te gaan. De FEI heeft aan de wens van Rob Ehrens gehoor gegeven.

In het Franse La Baule gaat de eerste divisie traditioneel van start op vrijdag 17 mei en daar gaan Frankrijk, Ierland, Groot-Brittannië en Zwitserland om de punten strijden. Een week later, 24 mei, is de schitterende Piazza di Siena in Rome het decor en naast Frankrijk en Groot-Brittannië komen daar ook de twee landen die naar deze eerste divisie zijn gepromoveerd, de Oekraïne en Spanje, in actie. De equipes van Duitsland, Ierland, Nederland en Zwitserland zadelen op 31 mei in het Zwitserse Sankt Gallen hun paarden.

Van 19 tot en met 24 juni staat het CHIO in Rotterdam op het programma en de landenwedstrijd wordt gereden op vrijdag 21 juni. Daar komen voor de punten naast Nederland de Duitsers, de Britten en de Spanjaarden in actie. In Aken wordt de landenwedstrijd verreden op donderdagavond 27 juni en daar verschijnen naast de Duitsers, de Fransen, de Ieren en de Nederlanders in de strijd voor de punten. Op 12 juli strijkt het Furusiyya geweld neer in Zweden (Falsterbö) en naast de Nederlanders komen daar ook de Zwitsers, de Spanjaarden en de ruiters uit de Oekraïne in actie om de punten te verdelen.

Hickstead is de één na laatste wedstrijd in het kader van deze competitie en deze wedstrijd staat gepland voor 2 augustus en naast de Britten strijden daar de Duiters, de Fransen en de ruiters uit de Oekraïne om de punten. Dublin is de traditionele afsluiting van de Europese League op 9 augustus en naast de Ieren komen de Britten, de Spanjaarden en de ruiters uit de Oekraïne daar aan de start.

De beste zes landen uit deze eerste divisie plaatsen zich voor de finale, die van 23 tot en met 26 september op een nog nader te bepalen plaats wordt verreden.

In de wedstrijden van de eerste divisie van de Furusiyya FEI Nations Cup is het prijzengeld in iedere wedstrijd minimaal 200.000 euro en ook in de Grote Prijs is de prijzenpot met minimaal eenzelfde geld bedrag gevuld. De kans is aanwezig dat Nederland ook aan de start komt van de landenwedstrijden waar geen punten verzameld kunnen worden voor het klassement, maar dat hangt af van het uitnodigingsbeleid van de organisatie.

  • Share this article