Vrijwilliger in de Spotlight; Jarno Smits

Jarno 2

Het CHIO Rotterdam kan elk jaar rekenen op bijna 300 vrijwilligers. In de nieuwsbrief zetten we steeds een vrijwilliger in de Spotlights. Dit keer is dat Jarno Smits.

Jarno gaat dit jaar z’n 5e Rotterdamse evenement (4e keer CHIO en 1 keer EK Dressuur) fotograferen binnen het vaste foto team van het CHIO Rotterdam. “Een uit de hand gelopen hobby”, noemt Jarno het zelf. “Ooit heb ik bij toeval een dressuurwedstrijd bij mij in de regio gefotografeerd en nu besteed ik heel veel tijd aan het fotograferen van paardensport. Van het CHIO maak ik elk jaar weer m’n vakantie.”

Paardensport fotograferen is een uitdaging voor Jarno : “ Het is een indrukwekkende sport en je moet telkens weer precies het juiste moment weten vast te leggen.” Binnen het foto team heeft Jarno het goed naar z’n zin. Soms helpt hij de persfotografen om een geschikte locatie te vinden tijdens de wedstrijd zodat ze mooie plaatjes kunnen maken en toch de sporters niet hinderen. “Het zijn lange dagen maar het is reuze gezellig… ik moet nog wel even vrij vragen op het werk voor deze komende editie, maar dat zal vast lukken!”

  • Share this article