Vierde zege voor Lisanne Zoutendijk in KNHS-Felix Juristen Cup

D19 ZOUTENDIJK 2

Na de wedstrijden in het kader van de KNHS-Felix Juristen Cup in Assen, Genemuiden en Oud-Gastel werd ook de vierde wedstrijd in deze serie een prooi voor Lisanne Zoutendijk. Assen en Uden schreef zij op haar naam met Kostendrukker's Amaretto (v. Alfred), terwijl zij de twee andere wedstrijden winnend wist af te sluiten met Champ of Class (v. Champion de Luxe). Demy Kurstjens werd tweede met Kingsley Ciske (v. Composer van de Beekerheide), terwijl Zoë Kuintjes met Elin's Nonsisdador (v. Nostradamus) derde werd.

Het gegeven dat deze wedstrijd voor bijna alle deelnemende pony's de eerste wedstrijd in de buitenlucht was, was naar het oordeel van juryvoorzitter Jurgen van Baal bij de pony's nauwelijks te merken. Er was in zijn pogen duidelijk sprake van een kopgroep die bestond uit een zestal combinaties. "Wat ik verder zelf zeer opvallend vond was het feit dat de galop bij zeer veel pony's de beste basisgang was", aldus Van Baal.

"Lisanne Zoutendijk reed de meest complete proef. Kostendrukker's Amaretto beschikt over drie uitzonderlijk goede basisgangen en werd foutloos door de proef gereden. De eenvoudige galopwissels vond ik een absoluut hoogtepunt, omdat ze uitermate vloeiend gereden werden".
Ook over Kingsley Ciske met Demy Kurstjens (de combinatie werd derde in Oud-Gastel, terwijl Demy met Nina van der Beekerheide ook derde werd in Nieuw en Sint Joosland) was de jury lovend. "Deze pony toont een schitterende bergop gesprongen galop. In de uitgestrekte draf zou de pony iets meer mogen aantreden vanuit het achterbeen, terwijl ik in de uitgestrekte stap graag een fractie meer lossigheid had willen zien".
Bij Zoë Kuintjes was de mooie aanleuning Van Baal opgevallen. "Deze pony heeft in de galop haar sterkste basisgang. De amazone weet een heel mooi contact met de pony te houden, waarbij de pony heel mooi stil is in de aanleuning".

Uitslag KNHS-Felix Juristen Cup Uden:

  • 1) Lisanne Zoutendijk (PC Argonaut, St. Willebrord) - Kostendrukker's Amaretto (v. Alfred) - 70.641%
    2) Demy Kurstjens (PC de Leijeruiters, Helvoirt) - Kingsley Ciske (v. Composer van de Beekerheide) - 69.615%
    3) Zoë Kuintjes (PC Funny Horse, Aalsmeer) - Elin's Nonsisdador (v. Nostradamus) - 68.462%
  • Share this article