Veel sfeer in het Kralingse Bos tijdens de PAVO/Silfit Masterclass

Brandy HBC Rotterdam

Voor aanvang van de Kür op Muziek afgelopen zaterdagavond, kwamen de zeven tuigpaarden van de Silfit Masterclass de baan in in het Rotterdamse Kralingse Bos. Een mooie entourage voor de vijfde wedstrijd in deze wedstrijdserie.

Voor aanvang van de wedstrijd vertelde Dirk Mekkes in het kort aan het publiek over de Masterclass en legde hij uit waar de jury zoal op let en hoe een goed tuigpaard hoort te lopen. En belangrijk: het publiek mocht zich, anders dan bij de dressuur, duidelijk laten horen om hun favorieten aan te moedigen. <?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Na binnenkomst en inspectie reden de deelnemers twee ronden rechts- en linksom. Het publiek nam de woorden van Dirk Mekkes ter harte en moedigden hun favoriet uitbundig aan, de golf van applaus die door het stadion ging, werd iedere ronde luider en luider. Voor de deelnemers een mooie vorm van waardering voor hun optreden. Normaliter mogen drie combinaties opnieuw rijden, maar de jury besloot dat ook Bakboord HBC met Cees Embregts aan de leidsels ook opnieuw mocht. Zowel het publiek als de paarden deden er nog een schepje bovenop. Het zijn en blijven showpaarden!

Uiteindelijk moest de keuze gemaakt worden voor de definitieve plaatsing. Zowel publiek als de jury, bestaande uit Maikel van der Vleuten, Doron Kuipers en het internationale dressuurjurylid Jean Michel Roudier, plaatsten Harry van Middelaar met de zwarte Brandy HBC aan kop. Op de tweede plaats eindigde Hanneke Mekkes met PrimeVal Bentley VDL. Zij nam de honeurs voor haar broer Derk Jan Mekkes tijdens deze wedstrijd en niet zonder resultaat. Bakboord HBC zette tijdens het overrijden zijn beste beentje voor en steeg een plaatsje in het klassement; op de derde plaats. Dit ging ten koste van Lean Verhoeff en Cherokee, die nu op de vierde werden.

Tijdens de ereronde namen de juryleden, op advies van de heer Slui die namens de KNHS aanwezig was, de leidsels in handen en stuurden de paarden uitstekend de baan door. Ze genoten hier zichtbaar van.

De paarden hebben even een korte pauze in de PAVO/Silfit Masterclass. De volgende wedstrijd staat gepland op zondagmiddag 15 juli tijdens CSI Geesteren. Daar zullen ze weer een mooie show verzorgen.

  • Share this article