Vanwege grote belangstelling uitbreiding dressuurprogramma CHIO

Adelinde Cornelissen Parcival 1 Internet

Landenwedstrijd over twee dagen met 9 deelnemende landen <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Om te voldoen aan de grote vraag voor deelname aan de vijfsterren dressuurwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam wordt het programma van deze landenwedstrijd uitgebreid naar twee dagen, woensdag 20 en donderdag 21 juni as. De landen teams van Nederland, Duitsland, Denemarken, België, Zweden en Groot Brittannië hadden al ingeschreven voor de landenwedstrijd. Door deze uitbreiding in het programma kunnen ook de teams van Spanje, Finland en Zwitserland deelnemen. Naast deze landenteams nemen er nog 20 deelnemers op individuele basis deel aan een aparte CDI3* Grand Prix.

“We krijgen straks hier in Rotterdam een mooi voorproefje van de strijd om de Olympische medailles,” zegt directeur sportief Dressuur, Laurens van Lieren. “Steeds meer bondscoaches en ruiters zien dat dit hun allerlaatste selectiemogelijkheid is. Het belooft een interessante wedstrijd te worden met o.a. toppers als Laura Bechtolsheimer, Patrick Kittel en de regerend Europees kampioene Adelinde Cornelissen.”

De Grand Prix van dit CDIO5* zal plaatsvinden op woensdag van 12.00 tot en met 14.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 13.30 uur in de Rotterdam Piste. Op woensdagochtend vindt voorafgaand aan deel I van de landenwedstrijd dressuur de CDI3* Grand Prix plaats en tegelijkertijd in het Interchem Stadion de selectiewedstrijd voor de dressuurcombinaties die zich willen kwalificeren voor de Paralympics.

  • Share this article