Van Lierop en Krooswijk sterksten in KNHS CHIO Cup Uden

A Krooswijk DW 03 DSC 6373

UDEN (KNHS) – De Nederlandse top bij de Junioren en Young Riders is nog steeds stevig in handen van Dana van Lierop (Helmond) bij de Junioren en Rabotalententeamlid Angela Krooswijk (Prinsenbeek bij de Young Riders. Beide dames voerden hun rubrieken aan bij de eerste buitenwedstrijd om de KNHS CHIO Cup in Uden.

Zij hadden de buitenlandse concurrentie ook al een staaltje van hun kunnen getoond in het Oostenrijkse Stadl Paura vorige week rond Pasen, nu lieten ze in Nederland weer zien dat de concurrentie stevig rekening met hen moet blijven houden.

Dana van Lierop gaf Tiësto enkele dagen simpel werk met in het bos rijden en galopperen op de renbaan. “Toen stond hij al weer met grote ogen op stal naar me te kijken van baas gaan we weer eens wat doen”, zegt Dana lachend. Ze had nu zichzelf de opdracht gesteld om te laten zien dat ze constant en safe was. En dat lukte! “Het is gewoon zo goed van Tiësto dat hij altijd gefocust blijft op mij en dat we een fijne proef kunnen rijden. Mijn volgende doel is om weer zo te rijden in Roosendaal, constant en safe. En daarna ga ik gewoon super verrassen op het komende EK, net zoals ik dat vorig jaar met mijn pony Diva op het EK heb gedaan”, zegt de regerend Europese pony-Kürkampioene vol vertrouwen.
Jury-voorzitter Frits Nijskens concludeerde dat de kopgroep van de jeugd zich onderscheidt door technisch sterk rijden. “De tiende plaats had bij mij nog 68%”, zei hij, “en de winnares Dana van Lierop is natuurlijk echt een genot om naar te kijken. Bovendien viel mij op dat de jeugd merendeels een leuke groep van kwaliteitsvolle paarden heeft. De Junioren staan er echt heel goed voor.”

Angela Krooswijk reed bij de Young Riders met de door haarzelf opgeleide Flash een proef met momenten die ook haar zelf verbaasden. “Hij strekte zo ongelooflijk uit, dat had ik nog nooit zo gevoeld in een proef. Ik ben erg blij, zo gaaf is dit! Zo leuk als je paard in zo’n topvorm steekt en gewoon totaal niet moe is van alle wedstrijden”, zegt het Rabotalententeamlid enthousiast.

Stephanie Kooijman had ook geweldige ervaringen in de ring met haar Winston die een drafgedeelte liet zien wat nauwelijks verbeterd kan worden, zo mooi. Stephanie zelf kon alleen maar lachen en zei: “Winston is weer helemaal blij dat hij weer buiten mag lopen. We hadden één misverstandje toen ik de bel hoorde. Ik was er even door afgeleid en had meteen een wisselfout in de serie om de drie galopsprongen. Maar de bel was gewoon voor de ring naast mij. Ja, dat hoort weer bij de buiten wedstrijden natuurlijk, kan gebeuren.”

Michelle van Lanen, net terug van zeer goede prestaties rond Pasen in het Britse Addington, liet ook op de voor haar thuiswedstrijd in Uden zien dat Urchin bij de besten behoort. “Heel fijn, want thuis is het met een kijkerig paard bijna moeilijker dan ergens anders!’, zegt Michelle van Lanen, “ik ben super tevreden”.

Uitslag Junioren:
1. Dana van Lierop (Helmond) - DJ Tiesto - 73,83%
2. Suzanne van de Ven (Lierop) - Donna Gracia - 71,22%
3. Chiara Prijs (Heiloo) - Hot Chocolate - 70,59%
4. Antoinette te Riele (Weert) - Ziggy - 69,77%
5. Alexandra Barbancon - Mango Webbe - 68,24%
6. Michelle de Jonge (Glimmen) - Pays Bas NL - 67,34%
6. Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerk) - Hexagon’s Baldacci - 67,34%

Uitslag Young Riders:
1. Angela Krooswijk (Prinsenbeek) – Flash - 71,32%
2. Stephanie Kooijman (Rotterdam) - President’s Winston - 70,04%
3. Michelle van Lanen (Uden) - Urchin B - 69,08%
4. Anne Meulendijks (Geldrop) - Tom Tom Go - 68,11%
5. Angela Krooswijk - BMC Roman Nature - 68,03%
6. Lotte Jansen (Itterbeck, Dts) – Trappel - 67,54%
7. Danielle Houtvast (Susteren) – Rambo - 67,11%

  • Share this article