Tweede Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) gaat full swing door

NBF 3241 CHIO2016 VAN DER SCHANS Wout Jan Aquila Sfn 129 CSIO NED

De ondersteunende waarde van het Springpaarden Fonds Nederland is de afgelopen jaren van moeilijk te overschatten waarde geweest voor de Nederlandse springsport.

Paarden als Aquila SFN, Utascha SFN en Zenith SFN hebben vele malen een cruciale rol gespeeld in de landenwedstrijden waarin het Oranje kwartet van start ging. Mede daardoor en dankzij de dubbele gouden medailles die Jeroen Dubbeldam met Zenith heeft weten te veroveren, zowel op de WEG in Caen als op het EK in Aken, was het sportief rendement van het SFN in één woord geweldig!

De kennis en kunde die in het SFN was verzameld blijft in zijn geheel ten dienste staan van het SFN II. Daarmee hebben de investeerders in de doorstart van dit mondiaal gezien nog steeds volstrekt unieke initiatief de zekerheid dat de in het SFN opgedane ervaringen van toepassing zullen zijn op het SFN II.

Doel blijft om zeer getalenteerde jonge paarden aan te kopen en deze na een goede scholing ter beschikking te stellen van Nederlandse topruiters, om zo een bijdrage te leveren aan de successen van de BV Nederland Paardenland.

In de nabije toekomst zal nog nadrukkelijker blijken dat het SFN II van eminente waarde zal zijn voor de springsport, want deze discipline gaat nog sterker globaliseren. Daardoor worden de prijzengelden steeds hoger (iedere week minimaal een 5* evenement met navenant prijzengeld), waardoor ook de prijzen van toppaarden tot astronomische waarde gaan stijgen.

Dit resulteert dan weer in het feit dat het voor Nederlandse eigenaren en ruiters steeds moeilijker wordt om vierbenige topatleten in Nederland te houden.

Voor informatie: www.springpaardenfonds.nl

  • Share this article