Tweede bronzen medaille voor Frank Hosmar

Frank Hosmar Alphaville

LONDON (KNHS) – “Perfect. Gewoon super”, omschrijft Frank Hosmar zijn gevoel met zijn tweede bronzen medaille van de Paralympics op zijn borst. “Ik ben super blij.” Het podium met de Belgische Michele George op de hoogste trede en de Engelse Sophie Wells was hetzelfde als afgelopen zondag na de individuele proef. Voor Hosmar’s paard Alphaville was het de eerste Kür op een officiële wedstrijd. “En dan gelijk met een persoonlijk record”, prijst Frank zijn zevenjarige ruin.

<?xml:namespace prefix = o />

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

"Ik heb mijn Kür net gezien bij de NOS. Het was gewoon perfect. Helemaal foutloos en zo mooi op de muziek. Ik ben er echt super blij mee", kijkt de 44-jarige ruiter uit Grade IV terug op zijn finaleproef. "Dit was de eerste keer dat Alphaville in een officiële wedstrijd een Kür liep en dan gelijk met een persoonlijk record."

Hosmar reed een foutloze, erg goed gereden proef met nog meer oprichting dan de voorgaande dagen. De eenvoudige galopwissels waren fantastisch uitgevoerd en liepen heel mooi gelijk met de muziek van Pink Floyd. De vijf juryleden waardeerden Frank’s laatste optreden op zijn eerste Paralympics met 78,600 procent.

Met twee bronzen medailles is Hosmar de meest succesvolle Nederlandse ruiter in Greenwich park. "Deze Spelen vergeet ik nooit meer. Niet zozeer de wedstrijd op zich, want die rijd ik bijna elke week. Wel het megastadion en dan zoveel mensen. Dat maken wij normaal nooit mee. Het zit hier gewoon vol. Na de proef krijgen we enorm veel applaus, zo enthousiast, dat geeft een fantastisch gevoel."

Het Nederlandse dressuurteam verlaat Greenwich park met twee bronzen medailles van Frank Hosmar en de vierde plaats in het landenklassement, twee vierde plaatsen voor Sanne Voets en een vierde positie van Petra van de Sande in haar individuele proef in Grade II.

Uitslag Kür op Muziek, Grade IV Paralympics London
Goud Michele George (BEL), Rainman, 82,100
Zilver Sophie Wells (GBR), Pinocchio, 81,150
Brons Farank Hosmar (NED), Alphaville, 78,600

  • Share this article