Twee toppaarden vastgelegd tot en met Olympische Spelen 2016

Rsz minderhoud hans peter glocks johnson tn 1

Opnieuw zijn door Stichting het Nederlands Olympiade Paard twee toppaarden vastgelegd. Het dressuurpaard Glock’s Johnson TN en eventingpaard Boleybawn Ace blijven tot en met de Olympische Spelen 2016 behouden voor de Nederlandse paardensport. De contractondertekening vond plaats tijdens de huldiging van de succesvolle paardensporters van dit jaar in het Auditorium van het hoofdkantoor van Rabobank, samen met NOC*NSF de hoofdsponsor van het N.O.P..

De Nederlandse dressuurruiters horen in Rio de Janeiro zeker tot de favorieten na de bronzen medaille op het WK vorig jaar en de Europese titel in Aken afgelopen zomer. Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN droegen op beide kampioenschappen bij aan dit geweldige teamresultaat. In Aken bereikten Minderhoud en de 13-jarige KWPN-dekhengst een bronzen medaille in de Grand Prix Special. Tot dan toe hun beste individuele prestatie. Op het NK in Ermelo wonnen ze zilver. Glock’s Johnson TN krijgt door de ondersteuning van Stichting het Nederlands Olympiade paard tot en met de komende Olympische Spelen het achtervoegsel N.O.P. bij zijn naam. Namens Team Nijhof dat Johnson samen in met Glock Holding BV in eigendom heeft, tekende Jeannette Benedict-Nijhof het contract samen met N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga.

De in Engeland woonachtige ruiter Andrew Heffernan was speciaal naar Utrecht gekomen om zijn handtekening te zetten onder het contract, waarmee zijn tien jaar oude in Ierland geboren ruin Boleybawn Ace voortaan N.O.P. achter zijn naam gaat dragen. Heffernan en Boleybawn Ace maakten vorig jaar deel uit van het team dat op de Wereldruiterspelen in Caen brons won en daarmee een ticket voor Rio de Janeiro verdiende. Afgelopen voorjaar behaalde de combinatie top 25 klasseringen in Fontainebleau en in Badminton, één van de zwaarste wedstrijden in de eventingsport.

KNHS-hoofdsponsor Rabobank en NOC*NSF leveren beiden een financiële bijdrage aan het N.O.P..

In totaal zijn nu achttien paarden vastgelegd door het N.O.P.:

springen

Glock’s London N.O.P. (Gerco Schröder), VDL Zirocco Blue N.O.P. (Jur Vrieling), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Maikel van der Vleuten), SFN Zenith N.O.P.(Jeroen Dubbeldam) en Carambole N.O.P. (Willem Greve).

dressuur

Arlando NH N.O.P. (Diederik van Silfhout), Siro N.O.P. (Danielle Heijkoop), Glock’s Undercover N.O.P. (Edward Gal), en Jerich Parzival N.O.P. (Adelinde Cornelissen), Glock’s Johnson TN N.O.P. (Hans Peter Minderhoud)

eventing

Keyflow N.O.P. (Tim Lips), Rumor Has It N.O.P. (Merel Blom), Vira N.O.P. (Elaine Pen), Boleybawn Ace N.O.P. (Andrew Heffernan)

para-dressuur

Vedet PB N.O.P. (Sanne Voets), Alphaville N.O.P. (Frank Hosmar) en Uniek N.O.P. (Rixt van der Horst), Wallace N.O.P. (Nicole den Dulk)

  • Share this article