Topsportprogramma KNHS beloond door NOC*NSF

Grunsvenvan A kur DWF 6190

ERMELO (KNHS) – De KNHS is een van de sportbonden die profiteert van de gelden die door NOC*NSF beschikbaar worden gesteld voor de topsportprogramma’s richting de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. In totaal gaat 30 miljoen euro naar de verschillende bonden.

De KNHS heeft veel aandacht en tijd besteed aan de invulling van de topsportprogramma’s, en de financiële onderbouwing daarvan, om ook op de World Equestrian Games in 2014 en de Spelen van Rio in 2016 voor de medailles te kunnen gaan. De KNHS heeft begin oktober een gedegen investeringsplan ingediend, waarvan vandaag de toekenning door NOC*NSF bekend werd.

"Iets minder dan verwacht en dan we hadden aangevraagd bij NOC*NSF", is de eerste reactie van technisch directeur Maarten van der Heijden. "Onze aanvraag is zeer serieus bekeken. We voldoen dan ook ruimschoots aan de criteria. Ik ben zeker niet ontevreden. We kunnen nu verder gaan professionaliseren in de Olympische en Paralympische disciplines. Deze uitkomst heeft positieve consequenties voor onze topsportprogramma’s voor de komende jaren."

De subsidies van NOC*NSF zijn specifiek voor de Olympische disciplines dressuur, eventing, springen en Para-dressuur. De sportbonden zijn bij de toekenning van de topsportgelden afhankelijk van onder meer realistische medaillekansen en de inhoud van de topsportprogramma’s. De paardensport was in Londen goed voor maar liefst 20 procent van de Nederlandse medailles die zijn behaald tijdens de laatste Olympische Spelen.

  • Share this article