Topprestaties Nederlandse para-dressuuruiters tijdens WK

Rsz van der horst rixt 13

De Nederlandse para-dressuur ruiters hebben ongelooflijk goed gepresteerd tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië. In totaal behaalde het Nederlandse para dressuurteam individueel drie gouden, een zilveren en vijf bronzen medailles en een zilveren teammedaille. En daarbij als kers op de taart hebben ze ook hun kwalificatie voor de Paralympics in 2016 veilig gesteld.

Naast de zilveren teammedailles hebben alle leden van het para-dressuurteam een individuele medaille gewonnen. Rixt van der Horst brengt maar liefst 2 gouden medailles mee terug, Sanne Voets een gouden en een zilveren medaille, Frank Hosmar en Nicole den Dulk ieder 2 bronzen medailles en Demi Vermeulen een bronzen Kür medaille.

Na afloop van het WK reageerde bondscoach Joyce Heuitink. “Woorden schieten tekort, deze successen zijn overweldigend. Al onze deelnemers hebben minimaal twee medailles gewonnen.”

“Maar Sjef Janssen, mijn voormalig werkgever en oud-bondscoach, heeft me ooit geleerd ‘Je moet je paraplu ophouden bij een medailleregen, morgen staan we weer met beide voeten op de grond en begint het hele programma opnieuw’.”

  • Share this article