Toekomst landenwedstrijd Dressuur

De landenwedstrijd Dressuur van het CHIO Rotterdam kan doorgaans op een mooi internationaal deelnemersveld rekenen. Regelmatig is Rotterdam voor bondscoaches een belangrijke observatie wedstrijd voor een naderend kampioenschap. Dit jaar neemt voor de eerste keer een dressuur equipe uit de Verenigde Staten deel aan het CHIO Rotterdam.

De FEI is voornemens om voor de dressuur, net als voor het springen een Nations Cup competitie te starten. Met de landenwedstrijd op Grand Prix niveau voldoet het CHIO Rotterdam ruimschoots aan de eisen die de FEI stelt aan landenwedstrijden die meedoen aan de pilot van een Nations Cup. “Door als een van de eerste concoursen betrokken te zijn bij zo’n pilot is het CHIO Rotterdam in de gelegenheid om mee te denken in de competitiebepalingen van zo’n wedstrijdcyclus, “ aldus Laurens van Lieren.

Zelf is Van Lieren inmiddels met de merrie Hexagon’s Welnetta en met Ulysses La Haya opgenomen in het B-kader en hard op weg naar het Olympisch kader. De kans is dus aanwezig dat de directeur sportief dressuur bij het CHIO Rotterdam het evenement gaat meemaken in organisatie én als deelnemer!

  • Share this article