Test voor FEI Nations Cup Dressuur competitie start deze week in Vidauban

CDI3 Danielle Heijkoop Siro 1 Border Maker

In Vidauban, in het zuid-oosten van Frankrijk vindt op vrijdag 17 mei a.s. de eerste wedstrijd plaats van het test seizoen voor de FEI Nations Cup™ Dressuur. Vijf landen doen mee aan de eerste van vier wedstrijden in de komende maanden. Na het CDIO3* evenement in Vidauban staan de CDIO5* wedstrijden in Rotterdam (20 juni) en Aken (27 juni) op het programma en de reeks wordt afgesloten met de CDIO3* wedstrijd in Hickstead op 4 augustus.

Het testseizoen is bedoeld om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor zo'n competitie voor wedstrijd organisaties, sporters, sportbonden, media en potentiële sponsors. Als de evaluatie na dit seizoen een positieve uitkomst oplevert kan dit een start zijn van een lange termijn competitie.

Voor dit seizoen kiest het organiserende concours of de Grand Prix of de Grand Prix Kür op muziek bepalend is voor het klassement van de FEI Nations Cup™ competitie. Vidauban, Aken en Rotterdam kozen de Grand Prix, alleen Hickstead koos voor de Kür op Muziek. Elk evenement telt even zwaar, de beste twee resultaten voor elk land zijn bepalend voor de einduitslag van de competitie.

Tenminste 4 teams moeten deelnemen per wedstrijd. De deelnemende landen moeten tenminste 4 sporters hebben met een klassering in de wereldranglijst. Er is geen maximum aantal Nations Cup wedstrijden waaraan de deelnemende landen mogen deelnemen en de concoursen mogen naast de landenteams ook nog individuele combinaties aan de wedstrijd laten deelnemen. Het prijzengeld moet tenminste €20,000 voor de team klassering zijn bij CDIO5* evenementen, €15,000 bij CDIO 4* en €10,000 bij CDIO3* wedstrijden.

Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 combinaties. Groot Brittannie komt met 3 combinaties naar Vidauban bestaande uit Kay Maxted (Privaldi), Sarah Milis (HP Frontier) en Daniel Watson (Fideramber). Het Franse team bestaat uit Jacques Albeck (Collin 73), Claire Gosselin (Karamel de Lauture), Catherine Henriquet (Paradieszauber) en Karen Tebar (Florentino 47). Zwitserland wordt vertegenwoordigd door Elizabeth Eversfield-Koch (Rokoko N), Melanie Hofmann (GB Cazzago C), Gilles Ngovan (Solid Brown) en Hans Staub (Warbeau).

Zweden stuurt een sterk team naar Frankrijk met de winnaar van het CHIO Rotterdam 2012 Tinne Vilhelmson-Silfven (Divertimento) , Minna Telde (Don Charly), Caroline Darcourt (Paridon Magi) en Jeanna Hogberg (Liza Minelli).

Voor Nederland gaan Katja Gevers (Thriller), onze Rotterdamse Danielle Heijkoop (Kingsley Siro), Stephanie Peters (Unlimited) en onze Directeur Sportief Dressuur Laurens van Lieren (Hexagon’s Welnetta) naar Vidauban.

Trond Amsyr, FEI directeur Dressuur en Para-Dressuur: "We testen verschillende modellen om uit te vinden hoe we verder kunnen om de sport en de enorme populariteit van de Kür in het bijzonder kunnen door ontwikkelen. We gaan de komende maanden veel leren over Dressuur als Nations Cup competitie sport!"
  • Share this article