Team USA wint tweede Furusiyya Nations Cup in Wellington

IMG 0341 sm

WELLINGTON (KNHS) - Het Palm Beach International Equestrian Centre in Wellington (Florida) vormde het decor voor de tweede wedstrijd in het kader van de Furusyya FEI Nations Cup voor springruiters.Voor de USA, Canada en Mexico is deze wedstrijd één van de twee wedstrijden waarin zij zich kunnen kwalificeren voor de finale. De Verenigde Staten van Amerika wonnen, terwijl de Canadezen als tweede eindigden. De Mexicanen eindigden als zevende en moeten in de tweede wedstrijd, die in juni in het Canadese Calgary wordt verreden, een topprestatie neerzetten om zich nog voor de finale te kunnen kwalificeren.

Naast deze drie landen kwamen ook teams uit Duitsland, Ierland, Colmbia en Venezuela aan de start. Teams die zich in andere leagues moeten verzekeren van deelname aan de finale, die eind september op een nog nader te bepalen plaats wordt gehouden.

Het winnende Amerikaanse team bestond uit Kent Farrington met Uceko (4-0), Reed Kessler met Cylana (0-0), Laura Kraut met Cedric (0-4) en Beezie Madden met Simon, die na een foutloze eerste manche niet van start hoefde te gaan in de tweede, omdat de zege voor de Amerikanen al binnen was.

De USA stond op een totaal van vier strafpunten, terwijl het Canadese team op vijf strafpunten eindigde. Verantwoordelijk voor die vijf strafpunten was in de eerste manche Eric Lamaze (in de tweede omloop wel foutloos) met Wang Chung M25. Dat resultaat telde mee in de eindscore, omdat Mac Cone met Amor van de Rostal werd geëlimineerd. In de tweede manche noteerde Mac Cone 17 strafpunten en zorgde daardoor voor de tweede maal voor het weg te strepen resultaat. Zijn overige teammaten Tiffany Foster met Victor en "Captain Canada" Ian Millar met Dixon behoorden tot het vijftal combinaties die in beide manches over het door de Amerikaan Anthony D'Ambrosio gebouwde parcours foutloos wisten te blijven.

  • Share this article