Team USA 1 wint 1e ronde FEI Nations Cup™ Dressuur 2014

Nations Cup Wellington

Team USA 1was de overtuigende winnaar van de eerste ronde van de FEI Nations Cup dressuur pilot competitie 2014 in Wellington, USA. Team Canada 1 eindigde als tweede en Spanje eindigde op de derde plaats. In totaal namen negen teams uit zeven landen deel aan deze wedstrijd. Met deze wedstrijd in de FEI Nations Cup Dressuur in Wellington vond voor de eerste keer in de geschiedenis een wedstrijd buiten Europa plaats.Het Amerikaanse team met Silva Martin, Tina Konyot, Adrienne Lyle en Shawna Harding wist afgelopen woensdag in de eerste ronde al een flinke voorsprong op te bouwen en verstevigde die voorsprong tijdens de tweede ronde. Het Canadese team, bestaande uit Belinda Trussell, Chris Von Martels, Brittany Fraser en Megan Lane eindigde op 9 punten achterstand op een tweede plaats en het Spaanse viertal Paula Matute, Juan Matute Jr, Carlos Munoz en Marta Renilla kwamen met twee punten minder dan de Canadezen op de derde plaats.

De USA en Canada namen met twee teams deel aan de wedstrijd, slechts een team per land kwam in aanmerking voor punten. Verder namen teams uit Australië, Colombia, Duitsland en Nederland deel aan de wedstrijd.

Speciaal voor deze wedstrijd was bepaald dat de wedstrijd zou gaan over 2 rondes en deelname in zowel de lichte als de zware toer toestond. De jury bestond uit Anne Gribbons, Gabriel Armando, Cesar Torrente, Lorraine MacDonald en Bo Jena.

De Amerikaanse bondscoach, Robert Dover, was erg in z'n nopjes over de wedstrijd. "Dit concept is zeker een stap in de goede richting!"

Ook FEI directeur Dressuur en Para dressuur, Trond Asmyr was erg blijk met deze uitbreiding van de FEI Nations Cup™ Dressuur. "Voor de FEI is dit de richting die we in willen, een echte wereldwijde competitie en niet alleen in Europa. De mooie locatie van dit complex in Wellington geeft die ambitie een extra tintje."

De volgende wedstrijd in de FEI Nations Cup™ Dressuur 2014 competitie vindt plaats in Vidabaun (FRA) op vrijdag, 28 februari a.s.

Uitslag
1. USA Team 1 - 423.543: Rosa Cha W (Silva Martin), Calecto V (Tina Konyot), Wizard (Adrienne Lyle), Rigo (Shawna Harding).
2. Canada 1 - 414.488: Anton (Belinda Trussell), Zilverstar (Chris Von Martels), All In (Brittany Fraser), San D'Or (Megan Lane).
3. Spanje - 412.632: Tarpan Ymas (Paula Matute), Don Diego Ymas (Juan Matute Jr), Kouseau (Carlos Munoz), Presumido (Marta Renilla).


  • Share this article