Sterke kopgroepen tijdens KNHS-CHIO Rotterdam Cup Harmelen

ERMELO (KNHS) – Hippisch Centrum Harmelen kwamen zondag de junioren en Young riders aan start in de KNHS-CHIO Rotterdam Cup.

In beide groepen zat de top dicht bij elkaar. Chiara Prijs met Hot Chocolate (v.Sandro Hit) en Stephanie Kooyman met President’s Winston (v.OO Seven) schreven uiteindelijk de rubrieken op naam.
“De groep junioren was van wisselend niveau met een hele sterke kopgroep. Deze amazones straalden ervaring uit en lieten nergens punten liggen. Een genot om naar te kijken”, verteld jurylid Patricia Wolters-van den Hartog.

Chiara Prijs liet met Hot Chocolate een beloftevol beeld zien. “Hot Chocolate heeft een fijne draftour met veel veer en uitstraling. Chiara reed een nette proef, wat goed was voor 69,37%.” Maria van Dungen vormt met Future (v.Florestan I) een mooie combinatie. De over veel uistraling en front beschikkende hengst werd derde met 67,61%.
Jeanine Nieuwenhuis had de zesjarige Hexagon’s Baldacci (v.Havidoff) gezadeld. “Baldacci is een paard voor de toekomst. Jeanine reed een mooie correcte proef en werkte de oefeningen goed af”, aldus Wolters-van den Berg. Met een score van 69,01% werd het duo met een minimaal verschil tweede.

Ook de Young riders kende een sterke kopgroep, waarbij het niveau dicht bij elkaar lag. Stephanie Kooyman werd met President’s Winston eerste met 69,91%. Juryvoorzitter Dirk de Haas: “Winston was een van de betere paarden van de dag. Hij beschikt over ruime bewegingen en werd goed voorwaarts en vloeiend gereden. De galop kon net iets meer gesloten en de wissels iets groter gesprongen. Als dat goed is kan niemand meer om haar heen.”
Angela Krooswijk eindigde met haar beide paarden vlak achter Stephanie op plaats twee en drie. Met Flash (v.Fidermark) scoorde ze 69,78%. “Angela kan als geen ander goede proeven rijden. Met Flash had ze een mooie aanleuning en veel impuls. Ook Roman Nature (v.Rohdiamant) liep een goede proef, maar miste iets impuls”, aldus Dirk de Haas. Met de goedgekeurde hengst BMC Romane Nature werd Angela derde met 69,52%.

De volgende wedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup wordt 26 februari verreden in Benningbroek.

  • Share this article