Sterke come-back Stephanie Kooijman in KNHS-CHIO Rotterdam Cup

IMAG0512 1

De eerste wedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup in bij Manege de Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland kende zondag 30 december een goede deelname. Bij de junioren bleef de overwinning in Zeeland en was Jasmien de Koeyer de sterkste. Young Rider en Rabo Talententeam lid Stephanie Kooijman maakte na haar beenbreuk in september een sterke come-back en won met haar President's Winston (v.OO Seven)

"Een mooie afsluiter van het jaar en een opsteker dat het direct al zo goed ging", zegt Stephanie Kooijman (Rotterdam), die haar come-back in de dressuurring na een periode van drie maanden revalidatie gelijk met winst bekroonde.

"Winston is de laatste maanden doorgereden door Tineke Bartels, waar ik ook werk. Sinds begin december ben ik rustig aan begonnen met rijden. In- en uitstappen voor Tineke. Winston mocht in de proef nog wat sneller zijn, maar ik ben heel tevreden. Omdat Winston de afgelopen maanden is doorgereden is hij er beter doorheen en loopt het daarom wat makkelijker. Dit was mijn eerste wedstrijd sinds het EK afgelopen zomer, dus wel een mooie opsteker. Ik brak op 3 september na een ongeluk met een paard mijn onderbeen en was de kom van de knie verzakt. Ik heb nog anderhalve week in het ziekenhuis gelegen en daar zijn we gelijk met fysiotherapie begonnen. Daardoor is de genezing wel sneller gegaan, want de artsen zeiden eerst dat het drie tot zes maanden zou duren, maar na drie maanden zat ik alweer op paard."

Kooijman won de eerste wedstrijd om de KNHS-CHIO Rotterdam Cup met een score van 72,59%. Het lid van het Rabo Talenteam liet hiermee Anne Meulendijks (Heeze) met MDH Ohio (v.Indoctro) net achter zich (72,34%). Meulendijks vinden we met Tom Tom Go (v.Cabochon) terug op de vierde plaats. Emma Peper (Nijkerk) moet bijna drie procent toegeven op de nummers 1 en 2 en kwam op het podium met een percentage van 69,82. De vijfde prijs in de negentien amazones tellende rubriek was voor Rosalie Mol (Oosteind) met Legend (v.Likoto xx).

Bij de junioren hadden de dames ook de overhand en was Robin Bernoski met een achtste plaats de enige en dus hoogstgeplaatste ruiter. De winst bleef in Zeeland. Met afstand won Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) de juniorenproef met 70,68 procent. De Hippiade-kampioene promoveerde onlangs met haar eigen TC Take it Easy (v.Florestan I) naar het A-kader. In Nieuw en St Joosland liet ze geen twijfel bestaan over haar aspiraties richting het komende Europees kampioenschap.

Sanne Gilbers (Varsseveld) reed Bud Spencer (v.Biotop) naar de tweede plaats. Na de tweede en vierde plaats van zus Anne bij de Young Rider was er een mooi familiesucces met de derde plaats van Lotte en MDH Parole (v.Pasolongo). Jeanine Nekeman (Hasselt) reed zich naar de vierde plaats.

Klik hier voor de uitslagen van de junioren en Young Riders in Nieuw en St Joosland.

Kijk hieronder voor de interviews en proeven van Stephanie Kooijman en Jasmien de Koeyer.

  • Share this article