Sterke band tussen Springpaarden Fonds Nederland heeft en CHIO Rotterdam

Logo SPF

In 2006 is tijdens het CHIO Rotterdam het Springpaarden Fonds Nederland opgericht. Het fonds heeft als doel om te garanderen dat paarden op het allerhoogste niveau internationaal onder Nederlandse ruiters kunnen blijven presteren. Volgens Jacob Melissen, die samen met Gerrit Jan Swinkels de directie voert over dit fonds, zijn het CHIO Rotterdam en het Springpaarden Fonds Nederland uiterst belangrijk voor elkaar: ”Er is maar één concours in Nederland waar de springruiters de eer van ons land mogen verdedigen, één thuiswedstrijd per jaar, en dat is landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam."

“ Elk jaar nodigt het Springpaarden Fonds Nederland alle certificaathouders, degenen die samen het geld bijeenbrengen voor de aankoop en training van de paarden, uit voor de landenwedstrijd op vrijdagmiddag. Die aankoop en training gebeurt onder

leiding van mensen die hun sporen letterlijk verdiend hebben en zich bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid zoals de bondscoaches, Emile Hendrix, vertegenwoordigers van de Ridersclub en technisch adviseurs.

Speciale aandacht zal er tijdens de komende landenwedstrijd natuurlijk zijn voor Utascha SFN, de eerste en meeste bekende aankoop van het Springpaarden Fonds Nederland. “Utascha heeft al 3 jaar lang een fundamentele bijdrage geleverd aan de successen van het Nederlandse team,” aldus Jacob Melissen. “Ze heeft in 2010 voor het eerst met veel succes meegedaan aan de Nations Cup competitie. Afgelopen jaar nam ze deel aan de drie wedstrijden waarin het Nederlandse team de overwinning pakte (Sankt Gallen, Aken en Rome) en dit jaar was ze er weer bij toen we in Sankt Gallen wonnen.” Begrijpelijk dus dat Jacob Melissen en de certificaathouders van het Springpaarden Fonds Nederland een Olympische droom koesteren.

  • Share this article