Springteam Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines bekend

Rsz hendrik jan schuttert

ERMELO (KNHS) – Jur Vrieling en Bubalu VDL zijn al een week bekend als lid van het Nederlandse springruiterteam dat op 21 juni tijdens het CHIO Rotterdam deelneemt aan de Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines. Vandaag maakte bondscoach Rob Ehrens de overige teamleden bekend: Willem Greve en de broers Frank en Hendrik-Jan Schuttert. Harrie Smolders is als reserve opgeroepen.

Jur Vrieling zat ook vorig jaar met VDL Bubalu in het landenteam op het CHIO. Tijdens de Olympische Spelen in Londen maakten ze deel uit van het team dat zilver won. Vrieling is de man in vorm. Drie weken geleden won hij de Grote Prijs van Kopenhagen en was de enige dubbel foutloze in de door Nederland gewonnen landenwedstrijd van de Deense hoofstand. Vrieling deed dat toen met de hengst Zirocco Blue VDL. Afgelopen zondag in Londen werd Vrieling met VDL Bubalu zesde in de Grote Prijs.
Willem Greve droeg met de negenjarige hengst Carambole ook bij aan de teamoverwinning in Kopenhagen. In de Grote Prijs werden ze derde. Voor Greve en Carambole wordt het CHIO hun debuut in een landenwedstrijd op vijfsterren-niveau.

De broers Frank en Hendrik-Jan Schuttert zaten vorige maand in het winnende team van de FEI Furusiyya Nations Cup in La Baule. Frank (19) maakte in de Franse badplaats veel indruk door in de Grote Prijs tweede te worden met Winchester HS. De broers zijn beide lid van het Rabo Talententeam. Hendrik-Jan start zijn schimmelmerrie Cerona HS in de landenwedstrijd. Het Rabo Talent van het jaar 2012 verdiende die uitverkiezing onder meer aan de zesde in de Grote Prijs van de Rotterdamse haven vorig jaar.

Harrie Smolders bewaart ook goede herinneringen aan het CHIO 2012, waar hij als beste ruiter van het concours werd gehuldigd. Smolders is met Exquis Walnut de Muze als reserve-combinatie opgeroepen door Ehrens.

De FEI Furusiyya landenwedstrijd in Rotterdam wordt volgende week vrijdag 21 juni vanaf 16.00 uur verreden in het Kralingse Bos.

Naast Nederland rijden Zwitserland en Spanje in Rotterdam voor de punten. Aan start komen verder Duitsland, België, de Verenigde Staten, Groot Brittanië en Frankrijk.

  • Share this article