Springruiterteam voor WK bekend

Rsz persconferentie s5 fei landenwedstrijd 19

Bondscoach Rob Ehrens heeft het springruiterteam bekend gemaakt dat voor Nederland afgevaardigd wordt naar het Wereldkampioenschap. Ehrens kiest voor zijn equipe voor de ruiters Schröder, Van der Vleuten, Dubbeldam, Vrieling en reserve Schuttert. Het WK in acht hippische disciplines wordt van 23 augustus tot en met 7 september in het Franse Normandië verreden. De springruiters komen van 2 tot en met 7 september in actie.

Het volledige team van bondscoach Ehrens bestaat uit:

- Gerco Schröder met Glock's London N.O.P.

- Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P.

- Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

- Jur Vrieling met VDL Bubalu

- Frank Schuttert met Winchester HS (reserve)

Het team wordt begeleid door bondscoach Rob Ehrens, teamveterinair Arie Hoogendoorn, hoefsmid Gerrie de Crom en teammanager Ad Wagemakers.

Ehrens ligt zijn keuze toe, “Voor een WK heb je vijf combinaties in topvorm nodig die ook ervaring genoeg hebben om een dergelijk kampioenschap te rijden. Deze ruiters hebben dit buitenseizoen bewezen dat ze er staan. Gerco, Maikel en Jur hebben met deze paarden de afgelopen jaren hun sporen op dit niveau natuurlijk al ruimschoots verdiend. Jeroen kennen we als een ruiter die als geen ander naar een evenement toe kan werken. Dat heeft hij ook met dit paard al bewezen. Daar waar hij reed, stond hij er ook.”

“Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert is voor mij ook een zeer waardevolle kandidaat. Reserve zijn is natuurlijk een ondankbare positie, maar wel een hele belangrijke. Hij moet in kunnen vallen als het nodig is en er dan ook staan. Frank is met zijn 20 jaar nog heel jong, maar ik denk zeker dat hij dat kan. En we zijn er ook nog niet. Er kan natuurlijk altijd nog iets gebeuren met een van de paarden of ruiters. Een ijzersterke reserve die in de hele voorbereidende planning meedoet, is zeer belangrijk.”

De verwachtingen van Ehrens zijn duidelijk: “Dit is een team dat, gezien de vorm en kwaliteit van ruiters en paarden, goud kan winnen. Natuurlijk is het in de springsport zo dat het kan vriezen en dooien en dat een balkje snel gevallen is, maar dat geldt voor alle landen. Ik ga voor het hoogst haalbare.”

  • Share this article