Springruiters winnen Landenwedstrijd Falsterbo

Smolders Falsterbo

Met zes vlekkeloze foutloze ronden hebben Harrie Smolders met Emerald, Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. en Leopold van Asten met VDL Groep Zidane de FEI Furusiyya landenwedstrijd in Falsterbo gewonnen. Gerco Schröder hoefde beide manches niet eens aan de start te komen om de zege veilig te stellen. Nederland staat nu gedeeld tweede in de tussenstand na 6 wedstrijden en lijkt zeker van de finale eind september in Barcelona. De dressuurruiters van Wim Ernes reden naar een voorlopige tweede plaats in de landenwedstrijd in de badplaats in Zuid-Zweden.

“We kunnen weer adem halen”, klinkt bondscoach Rob Ehrens opgelucht. Door de superieure overwinning van zijn ruiters is Nederland in de tussenstand opgeklommen van de zesde naar de tweede plaats en lijkt een finaleplaats in de FEI Furusiyya Nations Cup series in Barcelona zeker. “Dit was mooi. Zes toprondjes. Alle paarden sprongen geweldig, Harrie, Maikel en Leopold reden fantastisch. Het ging gewoon. Wat in Rotterdam net niet lukte liep hier vandaag lekker. Het was fantastische sport, tot op het laatste moment spannend. Ik vond het een hele mooie landenwedstrijd”, aldus Ehrens.

Omdat zijn drie teamcollega’s alle drie foutloos bleven in zowel de eerste als de tweede omloop hoefde Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc niet eens te rijden. “Dat heeft Gerco wel verdiend. Die heeft al zoveel voor het team gedaan. In Rotterdam reed hij twee foutloze ronden waar we eigenlijk niets mee opschoten. Dan mag het ook een keer echt mee zitten.”

Nederland ging na de eerste manche samen met Duitsland aan de leiding. In de tweede manche leek het voor het uitzinnige Zweedse publiek - dat hun eigen team als gedeeld tweede zag eindigen – uit te draaien op een barrage tussen Nederland en Duitsland. Maar toen Patrick Stühlmeyer met Lacan 2 een springfout maakten was de zege voor Nederland binnen en moesten onze Oosterburen het zilver delen met Zweden.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Falsterbo (Zweden)

Harrie Smolders (Grobbendonk), Emerald (v.Diamant de Semilly), 0 – 0

Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 0 - 0

Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane (v.Heartbreaker), 0 - 0

Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), ng - ng

Tussenstand FEI Furusiyya Nations Cup, na 6 van de 8 wedstrijden

1. Frankrijk, 310 (4)
2. Nederland, 295 (4)
3. Zweden, 295 (4)
4. België, 250 (3)
5. Duitsland, 225 (2)
6. Ierland, 205 (3)
7. Groot Brittannië, 200 (2)
8. Spanje, 195 (3)
9. Zwitserland, 160 (2)
10. Italië, 155 (2)

Voor elk land tellen vier wedstrijden uit de competitie voor plaatsingspunten. (aantal tellende wedstrijden)

  • Share this article