Springruiters tweede in landenwedstrijd Sopot

Laura Kraut USA LWS

De Nederlandse springruiters zijn tweede geworden op het vijfsterren concours in Sopot (Polen) in de FEI Nations Cup. Er moest een barrage met de Verenigde Staten aan te pas komen. Hierin werd Sanne Thijssen op tijd geklopt door Laura Kraut. Het Oranje-team stond onder leiding van Marc Houtzager en bestond uit Vincent Voorn, Aniek Poels, Doron Kuipers en Sanne Thijssen.

Door een geweldige tweede manche - slechts 1 strafpunt – klom team Oranje van de gedeelde zesde naar de gedeelde eerste plaats met het team van de Verenigde Staten. In de barrage kreeg Con Quidam RB een fout in de dubbel en eindigde in een tijd van 38.03 seconden. Laura Kraut kreeg eerder in het barrageparcours ook een springfout en reed sneller over de finish waardoor team USA won.

Aniek Poels reed een geweldige landenwedstrijd met haar fantastisch springende merrie Athene. Twee keer bleven ze zonder hindernisfouten, maar in beide manches werd de toegestane tijd een fractie overschreven. Doron Kuipers kwam uit de eerste manche met 6 strafpunten en reed een geweldige foutloze ronde met de huizenhoog springende schimmel Charley. Talent van het Jaar 2016 Sanne Thijssen en haar topper Conn Quidam RB hadden in de eerste omloop een voet in de sloot en reden verder superieur binnen de tijd, wat maar heel weinig combinaties lukte. In de tweede sloot Sanne het geweldig af met een superieure foutloze ronde. De 19-jarige amazone had geen last van de druk als laatste starter voor Oranje, dat in Sopot onder leiding stond van Marc Houtzager.

Nederland, dat in de eerste Europese divisie uitkomt van de FEI Nations Cup series, verdiende geen punten in Sopot. Dat kan over veertien dagen wel in Rotterdam in de volgende wedstrijd van de eerste divisie.

Uitslag FEI Nations Cup CSIO5* Sopot (Polen), 1.60m (2e Europese Divisie)

Vincent Voorn (Weert), Dante (v.Padinus), 23 - 12

Aniek Poels (Swolgen), Athene (v.Berlin), 1 - 1

Doron Kuipers (Mijnsheerenland), Charley (v.Calido I), 6 - 1

Sanne Thijssen (Sevenum), Con Quidam RB (v.Quinar), 4 -

  • Share this article