Springpaarden Fonds Nederland

Rsz dubbeldam jeroen zenith sfn 2

In Nederland gefokte paarden behoren in zowel de dressuur- als in de springsport tot de wereldtop. Er is wereldwijd grote vraag naar Nederlandse paarden, waardoor veel Nederlandse topruiters hun paarden door verkoop naar het buitenland verliezen. Het Springpaarden Fonds Nederland wil een substantiële bijdrage leveren aan het behoud van topspringpaarden voor Nederlandse topspringruiters. Daarmee een ondersteunende bijdrage leverend aan de prestaties van het Oranje team en individuele ruiters. En om daarmee ook een impuls te geven aan de BV Nederland Paardenland.

De doelstellingen van het SFN werden in 2014 overtroffen door Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam. Zij leverden tijdens de Wereldkampioenschappen in Caen een wezenlijke bijdrage aan het team goud dat door het Oranje kwartet werd gewonnen. Ook in Barcelona waren zij van grote importantie voor het Nederlandse team dat de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup finale winnend afsloot. Daarnaast plaatste de individueel Olympisch Kampioen van 2000 Jeroen Dubbeldam zich in Caen voor de 'final four', die hij dankzij zijn enorme kwaliteit als ruiter eveneens winnend wist af te sluiten met Zenith SFN. SFN Zenith N.O.P. maakt ook vandaag deel uit van het Oranjekwartet dat van start gaat in de FEI Furusiyya Nations Cup. Daarnaast heeft het SFN in Rotterdam ook Aquila SFN aan de start met Wout Jan van der Schans.

Eerder al onderstreepte de merrie Utascha SFN, eerst met Eric van der Vleuten en daarna met Jeroen Dubbeldam, de dienstbare doelstellingen van het SFN richting Nederlandse springsport, door drie maal voor Nederland deel te nemen aan internationale kampioenschappen en met talloze succesvol afgesloten landenwedstrijden.

Het SFN onderstreepte direct na de zo succesvol afgesloten WEG in Caen haar ondersteunende rol richting Nederlandse springsport, door kenbaar te maken dat Zenith SFN tot en met de Olympische Spelen van 2016 voor Jeroen Dubbeldam - en dus voor de Nederlandse springsport - behouden blijft.
Het SFN tracht haar doel te bereiken door jonge talentvolle springpaarden te selecteren, aan te kopen en onder te brengen bij goede ruiters. Deze paarden worden begeleid en opgeleid voor de topsport. Op die wijze kunnen en willen wij paarden behouden voor deelname aan de belangrijkste internationale wedstrijden en kampioenschappen.

De selectie van deze jonge springpaarden is in handen van Johan Heins, Emile Hendrix, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink. Vijf mensen die door de Nederlandse springsportwereld worden gezien als zeer deskundige scouts van aankomende talenten.

Het is de doelstelling van het SFN om de absolute toppaarden te behouden voor Nederlandse topruiters. Het past ook binnen de doelstelling van het SFN om van de paarden die net niet aan de hooggespannen verwachtingen voldoen afscheid te nemen.

  • Share this article