Spektakel tijdens Frans Lavooij Six Bar

Rsz sixbar divers restant fotos 13

Inmiddels is de Frans Lavooij Six Bars een van de smaakmakers van de vrijdagavond van het CHIO Rotterdam geworden. In dit parcours staan slechst zes hindernissen, die allen in een rechte lijn staan opgesteld met een tussenruimte van ca. twee galopsprongen.

De deelnemende combinaties moeten foutloos over de zes hindernissen. die hoogtes hebben van achtereenvolgend 1.20m (2x), 1.30m, 1.40m, 1.50m en 1.60m. Als de deelnemende combinaties foutloos over alle zes hindernissen gaan, worden de hindernissen verhoogd. Dat gaat zo verder tot maximaal vier barrages waarbij de hoogte van de laatste hindernis kan oplopen tot 2 meter.

Vorig jaar werd door gereden tot de vierde barrage, de eerste over alle zes steilsprongen (de hoogte meteen aangepast naar 1,75) en daarna over vier steilsprongen met in de laatste barrage een hindernis van 2.05. Daar lukte het alleen de Ier Denis Lynch om met de 8-jarige Querida 75 foutloos te blijven voor Olympisch kampioen Steve Guerdat, de winnaar van deze rubriek in 2013.

Deze wedstrijd, die een groot showelement heeft, vereist opperste concentratie en een geheel andere techniek dan de reguliere springparcoursen en is ontzettend spannend voor de toeschouwers.

  • Share this article