Speciaal voor kinderen: een blonde pony, cowboys & indianen

DSC 7966 Border Maker

Nieuwe opzet jeugdmiddag en kinderdorp tijdens 65ste CHIO Rotterdam

De jeugdmiddag van het CHIO Rotterdam op woensdag 19 juni a.s. presenteert het verhaal ‘het geheim van de blonde pony’ over Escudero, een prachtige pony met grote blonde manen en mystieke krachten. Ook het Indofin kinderdorp dat alle vijf de dagen van het CHIO Rotterdam voor kinderen geopend is, heeft een geheel nieuwe opzet met cowboys en indianen.

De woensdagmiddag is al sinds vele jaren bestemd voor de jeugd. In de Rotterdam Arena vindt een afwisselend programma plaats, dit jaar rondom het verhaal van de blonde pony. Het wordt een spektakel met veel paarden, muziek en een spannend verhaal.

Ook het Indofin kinderdorp is voor veel jeugdige bezoekers van het CHIO Rotterdam in de afgelopen jaren een begrip geworden. Dit jaar is in samenwerking met acteurs van het Hofpleintheater gekozen voor het thema ‘Cowboys & Indianen.” Kinderen kunnen terecht in de tipi (indianen) tenten rond de totempaal en in de saloon waar ze de sheriff, cowboys of het indianen opperhoofd tegen het lijf lopen. De kinderen kunnen, geschminkt als cowboy of indiaan deelnemen aan spelletjes zoals lasso gooien, hoefijzer werpen en op speurtocht met de indianen. In de demonstratie ring zijn regelmatig optredens van indianen en cowboys en shows met dieren.

“Ik weet nog goed hoe leuk ik vroeger zelf tijdens het CHIO in het Kralingse Bos heb gespeeld. De paarden waren leuk, maar het plezier samen was misschien nog wel leuker. Dat plezier gunnen wij kinderen graag,“ aldus Belle de Bruin voorzitter van het CHIO Rotterdam en met haar bedrijf Indofin initiatiefnemer en sponsor van het Indofin kinderdorp.

  • Share this article