Spannende strijd tijdens landenwedstrijden

Rsz dsc5360 sfn zenith nop dubbeldam jeroen

Het gaat er echt om spannen tijdens de landenwedstrijden dressuur en springen gedurende het 68ste CHIO Rotterdam. Het gaat in het Kralingse Bos voor veel combinaties immers om een startbewijs voor de Olympische Spelen in Rio de Janiero.

Bij het springen rijden behalve onze Nederlandse ruiters ook de Britten, de Zwitsers, de Fransen en de Zweden om kwalificatiepunten voor de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup. Zij mogen geduchte tegenstand verwachten van de teams van België, Duitsland en de Verenigde Staten die weliswaar niet voor punten rijden maar waarschijnlijk wel een observatie wedstrijd voor de Olympiade.

Ook bij de dressuur zal naast het team resultaat voor de FEI Nations Cup competitie de vorm van de combinatie bepalend zijn voor selectie voor de Olympische Spelen. Natuurlijk zien we het team van Nederland in actie maar ook de teams van Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Duitsland, Denemarken en Zwitserland. De Verenigde Staten nemen met 1 team deel aan de CDIO 5* en met een 4 deelnemers aan de CDI3*. Australië start met 8 paarden in de CDI3*. CHIO Rotterdam is echt hun kwalificatie voor Rio de Janeiro.

De Furusiyya FEI Nations Cup springen vindt plaats op vrijdagmiddag. Voor de FEI Nations Cup dressuur tellen de resultaten van de Grand Prix 5* op donderdag, de Grand Prix Special 5* op zaterdag (2 ruiters) en de Grand Prix Kür op Muziek op zaterdag (2 ruiters) mee.

  • Share this article