Six Bars: spektakel over 6 balken

Bars

Na afloop van de Furusiyaa FEI Nations Cup™ en de CHIO Zuid-Holland Cup Springen staat er op vrijdagavond nog een spectaculaire springrubriek op het programma van dit 65ste CHIO Rotterdam, de Six Bars.

De deelnemende combinaties moeten foutloos over zes hindernissen die in een rechte lijn staan met een ruimte van ca. 11 meter tussen elke sprong. Deze hindernissen hebben hoogtes van achtereenvolgend 1.20m (2x), 1.30m, 1.40m, 1.50m en 1.60m. Als ruiters foutloos over alle 6 hindernissen gaan worden de hindernissen verhoogd. Dat gaat zo verder tot maximaal 5 rondes waarbij de hoogte van de laatste hindernis kan oplopen tot over de 2 meter.

De deelnemers aan deze rubriek zijn de hoogst geplaatste ruiters uit de eerste kwalificatierubriek voor de Longines Grand Prix Port of Rotterdam. Ze mogen voor de Six Bars een extra paard meenemen.

Bijzonder is dat deze rubriek meerdere winnaars heeft. Allereerst de is er een flinke geldprijs voor de 5 hoogst geplaatste deelnemers. Van die geldprijs dragen de winnaars elk 10% af aan een door het CHIO Rotterdam gekozen goede doel.

  • Share this article