Selectie Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup dressuur tijdens Paasweekend

Zuidholland cup dressuur DSC 4607 cropped

Eerder dan in voorgaande jaren vindt tijdens het Paasweekend op het terrein van de Rotterdamsche Manège en het CHIO Rotterdam de selectie voor de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup plaats. Veertig Zuid-Hollandse teams bestaande uit 4 dressuurruiters en -amazones strijden dan om de 10 startplaatsen voor de halve finale van de 12e Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup. Ieder team bestaat uit twee deelnemers op M-niveau en twee deelnemers op Z of ZZ-niveau.

Op beide Paasdagen rijden de teams in twee ringen hun proeven in de Rotterdampiste van het CHIO-terrein. Na de laatste proef op tweede Paasdag en voorafgaand aan de prijsuitreiking geeft Danielle van Mierlo, een zeer succesvolle amazone uit het Zuid-Hollandse Maasland en dit jaar een van de talenten van het Rabotalenteam, een demonstratie. Zij rijdt de demonstratie en een kür op BMC Ucento, het paard waarmee ze op dit moment in het U25 kader is opgenomen. De toegang tot de selectieronde tijdens het Paasweekend is gratis.

“De Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup is een unieke formule binnen de breedtesport die wij van harte ondersteunen,” zegt Mario van der List, Manager Marketing, Communications & Cooperative Rabobank Rotterdam . “Wij zien talent ontwikkeling en breedtesport als een belangrijk onderdeel van ons sponsorbeleid. Initiatieven als het Rabo talentenplan en het verbinden van de naam Rabobank aan de CHIO Zuid-Holland Cup zijn dan ook strategische keuzes.”

“Ik kijk nu alweer uit naar twee geweldige dagen,” zegt Laurens van Lieren, directeur sportief CHIO Rotterdam. “Het is alweer de twaalfde keer dat we deze wedstrijd op het programma van het CHIO Rotterdam hebben en elk jaar ben ik weer onder de indruk van de kwaliteit maar vooral ook de sportieve spirit die deze teams uit Zuid-Holland meebrengen naar Rotterdam!”

  • Share this article