Saoedische Hippische Federatie financiert de FEI Nations Cup™ Face-Lift

De president van de internationale hippische federatie (FEI), HKH Prinses Haya, heeft vandaag tijdens het Sports Forum in Lausanne aangekondigd dat de Saoedische Hippische Federatie het nieuw leven inblazen van de FEI Nations Cup zal financieren. De Saoedische financiering behelst volledige financiele ondersteuning van de 2012-competitie en een vijf-jarig titelsponsorschap beginnend in 2013 nadat de nieuwe vorm van de competitie is vastgesteld. De Saoedische Hippische federatie werd in 2009 bij koninklijk besluit opgericht door Koning Abdullah bin Abdulaziz om het koninkrijk te verankeren in de hippische wereld middels sport en culturele evenementen.

De organisatoren van de 8 FEI Nations Cup™ Top League concoursen hoorden tijdens de vergadering met de FEI in december 2011 dat er een oplossing voor de financiering van de competitie was gevonden, details over de overeenkomst werden toen niet gegeven. De FEI heeft sinds die tijd onderhandeld en kon vandaag de overeenkomst bekendmaken.

Het Saoedische Hippische Fonds zal met de FEI overleg hebben over prijzengeld, positionering en vernieuwing van de competitie met als tweeledig doel het totale prijzengeld voor zowel de individuele wedstrijden als de competitie in zijn geheel te verhogen. Verder zal de herstructurering van de competitie besproken worden tijdens het Sports Forum dat deze week in Zwitserland plaats vindt en komt er een speciaal e-platform waar betrokkenen in een transparant en open proces hun mening en reacties kunnen geven. Het Saoedische Hippische Fonds streeft naar een gewijzigd concept dat door alle partijen wordt gesteund.

  • Share this article