Sanne Vos opnieuw aan kop in KNHS-Felix Hippische Juristen Cup

ERMELO (KNHS) – Hippisch Centrum Harmelen organiseerde zaterdag 14 januari de tweede selectiewedstrijd van de KNHS-Felix Hippische Juristen Cup. Sanne Vos (Wijk en Aalburg) wist net als in Nieuw en Sint Joosland de wedstrijd winnend af te sluiten met TC Champ of Class DVB (v.Fs Champion de Luxe).

Maar liefst veertig combinaties werden aan de juryleden voorgesteld. “We hebben een grote groep met erg goede pony’s gejureerd. Vooral in de top werd er professioneel gereden en ook de middengroep liet sterke prestaties zien”, aldus jurylid Eveline Beijer, die samen met Wendy den Hartog en Monica Drohm de jurering op zich nam

De vijftienjarige Sanne Vos maakt met TC Champ of Class Dvb deel uit van het A-kader en won vorig jaar op het EK in Polen team zilver. De leerling van Dressuurstal van Baalen liet zaterdag een constante proef zien waarbij ze de oefeningen goed afwerkte. “De pony heeft drie goede gangen. Af en toe zou de pony iets mooier door de kaak mogen zijn”, aldus Beijer. Sanne won de proef met 71,79% en gaat aan de leiding in het tussenklassement na twee wedstrijden.

Jelle Peeters (Weert) liet een proef van goed niveau zien en werd met Den Ostriks Dailan (v.Leuns Veld’s Lord) nipt tweede met 71,41%. Net als in Nieuw en Sint Joosland moest ze Sanne Vos voor laten gaan, dit keer met een minimaal verschil.
A-kaderlid Lotte Meulendijks (Heeze) reed eveneens een goede proef met de Duitse pony-hengst Boticelli (v.Brillant) en werd beloond met 69,87%.

De volgende wedstrijd om de KNHS-Felix Hippische Juristen Cup vindt 25 februari plaats in Benningbroek. De beste twaalf combinaties over drie wedstrijden komen aan start in de finale in Hoofddorp.

1) Sanne Vos – TC Champ of Class DVB – 71,79%
2) Jelle Peeters – Den Ostriks Dailan – 71,41%
3) Lotte Meulendijks – Boticelli – 69,87%
4) Demy Kurstjens – Ciske van de Beekerheide – 69,06%
5) Floor van Manen – Divano Du Bois – 67,61%

  • Share this article