Samenwerking Rotterdams Philharmonisch Orkest en CHIO Rotterdam

Bijzondere creatieve combinatie van een toporkest met een topevenement.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het CHIO Rotterdam hebben deze week aangekondigd om samen te gaan werken. De details van de samenwerking zullen na afloop van het 64ste CHIO Rotterdam, dat plaatsvindt van 20 tot en met 24 juni a.s., bekend worden. In ieder geval zullen in het komend jaar wisselende ensembles van het orkest concerten geven in de Grandstand, het nieuwe gebouw op het terrein in het Kralingse Bos. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

“Onze samenwerking brengt één van de beste orkesten ter wereld en één van de beste paardensport evenementen ter wereld samen op een van de meest sfeervolle plekken van de stad; dat gaat veel moois brengen!” zegt Fred Rozendaal, directeur van het CHIO Rotterdam.

Hans Waege, directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest ziet veel kansen in de voorgenomen samenwerking: “Als Rotterdams Orkest maken we graag creatieve combinaties met sterke partijen in de stad. Zo kunnen we ook in deze economisch moeilijkere tijden unieke sportieve en culturele producten leveren waar Rotterdam trots op kan zijn.”

Over het CHIO Rotterdam

Het CHIO Rotterdam presenteert al 63 jaar een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal niveau. De rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld met nationale rubrieken en entertainment. Het 64ste CHIO Rotterdam vindt plaats van 20 tot en met 24 juni 2012 op de sfeervolle locatie in het Kralingse Bos in Rotterdam. Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam.


Over het Rotterdams Philharmonisch

Het Rotterdams Philharmonisch geldt als een van Europa’s vooraanstaande symfonieorkesten. Het orkest staat wereldwijd bekend om de intense energie van zijn concerten, zijn succesvolle opnamen en zijn innovatieve publieksbenadering. Met optredens van de Rotterdamse podia tot de internationale concertzalen trekt het orkest jaarlijks 150.000 à 200.000 bezoekers. Voor 2012/2013 staan onder meer twee tournees naar Oost-Azië op stapel, plus concerten in prestigieuze huizen als de Musikverein te Wenen en het Parijse Théâtre des Champs-Elysées.

  • Share this article