RV Oud Beijerland sterk van start Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur

Vijftienjarige Jasmien de Koeyer met TC Take it Easy hoogste dagscore.

Tijdens twee zonovergoten dagen hebben ruim 150 deelnemers namens 38 verenigingen gestreden om de 10 plaatsen in de halve finale van de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup dressuur tijdens het CHIO Rotterdam op zaterdag 23 juni as. De winnaar van afgelopen jaar, RV Oud-Beijerland, nam tijdens deze selectie wedstrijd een stevige voorsprong op de overige 10 halvefinalisten. Met overwinningen en klinkende scores van Sjanine van der Jagt en TC Cruise Controle in de M1-klasse, Jasmien de Koeyer met TC Take it Easy in de Z2-klasse en Jessica Buijing met W. Esther de Jeu in de ZZ-L klasse domineerde het team van RV Oud-Beijerland in vrijwel alle rubrieken.
De tien verenigingen die vandaag een startplaats behaalden voor de halve finale zijn: RV Oud Beijerland (Oud-Beijerland), LR Hoeve Westlandruiters (Poeldijk), RV & PC ’s Gravenhof (Nootdorp), PSV Westland (Maasdijk), RSV De Hoge Devel (Zwijndrecht), De Poeldijkse Ruitervereniging (Poeldijk), LR De Develruiters (Heerjansdam), de Prinsenhofruiiters (Hazerswoudedorp), RV Rijnland (Wassenaar) en RPC Rockanje (Rockanje).
Individuele winst was er voor Sjanine van der Jagt die met TC Cruise Controle in de klasse M1 een percentage van 68.33% kreeg van mevrouw Hafmans-van Loon. “Een mooie constante proef, fijne gangen en mooie oprichting,” was het commentaar van dit jurylid die 78 M-proeven gedurende beide dagen jureerde. In de M2 klasse was mevrouw Hafmans erg te spreken over Virginia Chesson van RV Rijnland die haar kleine vos Billy Elliot met veel expressie presenteerde. Deze proef was goed voor een percentage van 65.33%.
Mevrouw Vis-Hartog jureerde de Z1, Z2 en ZZ-rubrieken. In de Z1-klasse ging de overwinning naar Daphne Hennink die met Sima’s Excalibur naar de overwinning reed met een percentage van 67.35%. De Z2-overwinning was voor de 15-jarige Jasmien de Koeyer met TC Take it Easy. Mevrouw Vis-Hartog genoot van de proef van de talentvolle combinatie, en beloonde deze met een percentage van 71.18%. Op het protocol van Jasmien stond de opmerking: ”Happy Athlete & Happy Judge!” Jesssica Buijing, vorig jaar goed voor de overwinning in de Z-klasse straalde opnieuw met W. Esther de Jeu. Nu in de ZZ-L klasse, die dit jaar toegevoegd is aan de basissport en daarmee aan de Zuid-Holland Cup dressuur. Mevrouw Vis-Hartog waardeerde de proef van Jessica met 71.140%: “Een kwaliteitsvol paard gereden door een amazone met veel controle.”
Teamcaptain Tim Coomans had met uitzondering van de Jessica Buijing en W. Esther de Jeu een geheel nieuw team amazones en paarden meegebracht naar Rotterdam was trots op de prestaties van zijn amazones: “Het hele team heeft constant gepresteerd. En met twee vijfjarige paarden en een 15- en een 16-jarige amazone is dat een knappe prestatie! Het is ook best een aantrekkelijke uitdaging voor ons als vereniging om op het CHIO Rotterdam te mogen starten. Daar doen we graag ons best voor!”
Deze editie van de CHIO Zuid-Holland Cup wordt gesponsord door de Rabobank. De Rabobank ziet het belang van de ondersteuning van de breedtesport naast de steun die ze al boden aan topsport en talentontwikkeling. Een goede ontwikkeling voor de sport in de regio Zuid-Holland.

  • Share this article