RV Oud-Beijerland opnieuw in pole-positie naar CHIO Rotterdam

DSC 1584 copy 1

10 teams naar halve finale Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup

Rotterdam, 20 mei 2013 – Na twee lange Pinksterdagen voor de jury en de organisatie zijn de 10 teams die doorgaan naar de halve finale van de CHIO Zuid-Holland Cup bekend. Op zaterdag 22 juni strijden RV Oud-Beijerland, LR de Palensteynruiters (Leidschendam), RV & PC ’s Gravenhof (Nootdorp), RV De Prinsenhofruiters (Hazerswoudedorp), RPC Rockanje, RV De Prins (Delft), RV de Mustang (Zuid-Beijerland), LR & PC de Hoeve Westlandruiters (Naaldwijk), RV de Putsche Ruiters (Zuidland) en RSV De Hoge Devel (Zwijndrecht) om de 4 plaatsen in de finale op zondag 23 juni a.s.

Tijdens dit pinksterweekend was de hoogste individuele score voor amazone Jasmien de Koeyer (Sint Janssteen) en TC Take it Easy (72.86%) in de ZZ-L klasse. Het 65ste CHIO Rotterdam wordt een bijzonder concours voor deze jonge combinatie, ook in de KNHS CHIO Cup Junioren gaat De Koeyer met TC Take it Easy aan de leiding.

In de klasse M1 ging de overwinning naar Renate van Vliet (Maasdijk) van PSV Westland die met haar Brown Dreamer V maar liefst 72.00% behaalde. Het oranje lint in de M2-klasse was voor Serena Vergunst (Koudekerk aan de Rijn) met Comtesse die voor de Palensteynruiters de hoogste score van 67.00% behaalde. De Z1-rubriek werd gewonnen door Virginnia Chesson (Valkenburg ZH) met Billie Elliot voor RV Rijnland met 69.71%. Vorig jaar won deze combinatie nog de M2-klasse tijdens de voorronde van de CHIO Zuid-Holland Cup. In de Z2-klasse behaalde Robin Bernoski (Bleiswijk) met Zorro voor RV de Prins overtuigend de hoogste score (72.06%).

Laurens van Lieren, directeur sportief Dressuur bij het CHIO Rotterdam, gaf voorafgaand aan de prijsuitreiking nog een demonstratie aan de deelnemers en hun fans die in groten getale aanwezig waren om te horen of hun team door was naar de halve finale. Juryleden mevrouw Huberts en de heer Van Esch hebben tijdens de Pinksterdagen 144 proeven van een grote verscheidenheid beoordeeld. In de M-rubrieken constateerde mevrouw Huberts dat vooral ruiters met een goede onafhankelijke zit hun paard meer in balans, gedragen en gesloten wisten te presenteren. De heer Van Esch kon op maandag voor het grootste deel hogere punten geven dan op de zondag. TC Take it Easy van Jasmien de Koeyer was volgens Van Esch het beste paard maar hij heeft ook genoten van de proeven van Robin Bernoski en Virginia Chesson in de klassen Z2 en Z1.

De Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur vindt dit jaar voor de 11e keer plaats en geniet nog altijd grote belangstelling bij de Zuid-Hollandse rijverenigingen. De halve finale is op 22 juni a.s. en de finale op 23 juni tijdens het 65ste CHIO Rotterdam.

  • Share this article