RV Bernoski aan de leiding Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup

ZH2 0238

Na starts van 14 Zuid-Hollandse verenigingen in de selectiewedstrijd voor de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup gaat RV Bernoski aan de leiding met 201,10%, gevolgd door PSV Voorne-Putten en RV de Putsche Ruiters. De hoogste individuele score werd behaald door Anouck Taalman die met haar Westpoint zoon Dubai 74,67% in de M1-klasse behaalde.

Individueel werd de ZZ-L rubriek gewonnen door Daphne Hennink met Sima's Excalibur die voor RV De Palesteynruiters 63.71% reed.

De Z2 rubriek was een close call tussen Kimberley van der Werff met Sjonnny Boy (67,06%) en Robin Bernoski met Clever (66,76%). Beide combinaties hadden volgens jurylid Mattie Boomaars hun paarden rij-technisch uitstekend voor elkaar, 2 kleine foutjes van Robin Bernoski hebben Kimberley van de Werf van PSV Voorne-Putten de uiteindelijke overwinning opgeleverd.

In de Z1-klasse won Carlijn Spaan met 61.76% met de Johnson afstammeling Begijnhoeve's Creatzo, eveneens van RV Bernoski.

Jurylid Marius Sterrenberg die vandaag de M-combinaties beoordeelde heeft veel talentvolle ruiters en combinaties in de rijbaan gezien vandaag. Anouck Taalman met Dubai sprong daar in de M1-klasse uit. “In de proef van Anouck ging eigenlijk helemaal niets mis. Het paard heeft prima gangen, was mooi in cadans en losgelaten en ook de houding van de amazone was een plezier om naar te kijken,” aldus Sterkenburg.

In de M2-klasse eindigden Miranda Pakvis van RV Bernoski met Bliss en Eveline Beijer met Dior voor PSV Voorne-Putten beiden met 68,67%.

Vanaf 08:45 uur verschijnen morgen de overige verenigingen in de ring. Na afloop van de wedstrijd, die rond 17:00 is afgelopen geeft Danielle van Mierlo met Ucento een demonstratie en daarna is de prijsuitreiking waar bekend wordt gemaakt welke teams tijdens dit Paasweekend een startbewijs voor het CHIO Rotterdam hebben verdiend.

Bekijk de volledige uitslagen en de startlijst voor maandag 21 april.

  • Share this article