RTV Rijnmond laat grootste paardensportevenement niet ongemerkt voorbij gaan

EK
LFO 3349

De komende Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur zijn het grootste internationale paardensportevenement ooit in onze regio gehouden en zelfs het op een na grootste ooit in Nederland georganiseerd. Natuurlijk besteedt RTV Rijnmond als regionale omroep daar volop aandacht aan; tijdens de EK’s maar ook voorafgaand aan het evenement.

RTV Rijnmond zet de komende weken alle beschikbare kanalen in (TV, Radio, Online, Social Media) om niet alleen de paardensport onder de aandacht te brengen maar ook het omvangrijke maatschappelijke programma dat begin dit jaar van start ging. Die side-events zijn er o.a. op gericht om Rotterdammers aan het bewegen te krijgen en zijn een uitbreiding van het programma Werken als een Paard, voor kinderen die net wat extra steun kunnen gebruiken. Zo zendt RTV Rijnmond vanaf 19 juli (17.15 uur) onder andere de mini-documentaires uit over de kinderen die aan de verschillende Werken als een Paard programma's deelnemen, gemaakt door Firma Film met medewerking van o.a. Wilfried de Jong. Natuurlijk komen de paardensport en andere activiteiten in de EK-week uitgebreid aan bod bij RTV Rijnmond. Samen met dressuuramazone Danielle van Mierlo is er een hippisch alfabet gemaakt dat tijdens de EK-journaals extra uitleg geeft over de paardensport.

Naast presentatoren, cameramensen en geluidstechnici is ook de commerciële afdeling van 19 t/m 25 augustus in de ban van de paardensport. Veel relaties en adverteerders van RTV Rijnmond wacht in het Kralingse Bos een gastvrije ontvangst op de EK-locatie en beleven daar de sport van dichtbij.

“We hebben sinds 1989 geen EK springen meer gehad en ook het EK Dressuur is al weer acht jaar geleden. Dit wordt zo’n groots evenement, sportief maar ook met alles erom heen en dat het in het Kralingse Bos is nog eens extra bijzonder, ” zegt Ib Haarsma, hoofdredacteur van RTV Rijnmond. “Daar gaan we onze kijkers en luisteraars van laten genieten via onze programma’s. Daarnaast zijn de netwerkmogelijkheden van deze EK's geweldig. Elke dag ontvangen we onze gasten en komen we veel mensen tegen. Op zo’n groot evenement in je regio moet je gewoon aanwezig zijn!”

“Wij omarmen mooie regionale evenementen,” zegt directeur Bert Klaver. “We willen zijn waar ons publiek is en maar liefst drie EK’s in een week is uniek in Rotterdam, daar moeten we gewoon zijn.”

photo credits: Liesbeth Foppen

  • Share this article