Romeins team vormt basis van Oranje kwartet in Sankt Gallen

Aanstaande vrijdag wordt in het Zwitserse Sankt Gallen de derde wedstrijd gereden in het kader van de FEI Nations Cup Top League competitie. Bondscoach Rob Ehrens heeft er voor gekozen om Marc Houtzager met Sterrehof's Voltaire en Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans de ruggengraat te laten vormen van het Oranje kwartet dat van start gaat in de Zwitserse stad.

Deze twee combinaties maakten ook deel uit van het Oranje kwartet dat afgelopen vrijdag in Rome van start ging. Daarnaast heeft Ehrens een beroep gedaan op Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings en Leon Thijssen met Tyson.

Piet Raijmakers jr. zou in eerste instantie als reserveruiter meegaan naar Sankt Gallen, maar bondscoach Rob Ehrens op het laatste moment heeft anders beslist. "Na een goed gesprek met Jeroen Dubbeldam heb ik besloten hem met BMC Utascha SFN als reserve mee te nemen. Dit ook omdat voor 17 juni deze combinatie nog dient te voldoen aan de selectienormen van de FEI. Sankt Gallen is een vijf sterren wedstrijd en als Dubbeldam de Grote Prijs rijdt met maximaal acht strafpunten, dan heeft hij samen met Utascha voldaan aan de eisen die de FEI stelt voor deelname aan de Olympische Spelen", aldus Ehrens.

  • Share this article